Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Η άγνωστη ιστορία της Άντζελας Γκερέκου! Η Νέα Δημοκρατία, ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Γιώργος Παπανδρέου

14 Ιανουαρίου 2015
Η άγνωστη ιστορία της Άντζελας Γκερέκου! Η Νέα Δημοκρατία, ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Γιώργος Παπανδρέου

Η σκηνή στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας προ καιρού, εν αναμονή της πτήσης επιστροφής προς την Αθήνα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης (τότε) Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη (προερχόμενη από παλαιά αριστερή οικογένεια του νησιού) συζητεί χαλαρά λίγο πριν από το check in με τη συνάδελφό του αναπληρώτρια υπουργό Αντζελα Γκερέκου.
Τετ α τετ του Αντώνη Σαμαρά με την όμορφη Αντζελα στη ΒουλήΗ «γαλανομάτα μάγισσα να σε αγαπήσω άργησα» (κατά Τόλη Βοσκόπουλο) δείχνει εκείνη την εποχή προβληματισμένη για την εσωκομματική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρει ότι δύσκολα θα επανεκλεγεί στην τριεδρική περιφέρεια, καθώς το κόμμα της έχει υποχωρήσει δραματικά στις δημοσκοπήσεις και δεν βλέπει την τρίτη θέση ούτε με τα κιάλια. «Μα, εσύ ουσιαστικά σε μας ανήκεις...» της λέει κάποια στιγμή ο Δένδιας με το γνωστό «αθώο» χιούμορ του -πίσω από το οποίο κρύβονται πάντα ειδήσεις- και την αφήνει άφωνη.

Η συζήτηση
Ο υπουργός βλέπει στα μάτια της την έκπληξη, το φως στο πρόσωπό της, αλλά η συζήτηση σταματά, διότι έχει αρχίσει η διαδικασία επιβίβασης στο 70θέσιο ATR της Ολυμπιακής, που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Η Αντζελα όμως έχει τσιμπήσει το δόλωμα και πολλούς μήνες αργότερα αργότερα αναζητεί τον Δένδια στη Μεσογείων, όπου έχει μετακομίσει, έπειτα από μια ενδιάμεση στάση στο Ανάπτυξης, προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Αμυνας.

Οι στρατονόμοι στην πύλη του Πενταγώνου εντυπωσιάζονται, αλλά δεν αναρωτιούνται για τους λόγους της επίσκεψης. Της βαρούν προσοχή και της επιτρέπουν την είσοδο. Ο Δένδιας υποδέχεται καθημερινά άλλωστε (όταν του το επιτρέπουν τα καθήκοντά του) βουλευτές για διάφορα αιτήματα κλασικού τύπου. «Αυτό που μου είπες τις προάλλες για το πού ανήκω πραγματικά το εννοούσες;» τον ρωτά εκείνη μόλις τελειώνουν με τα τυπικά «πώς πάει» κ.τ.λ. Ο υπουργός την ενημέρωσε ότι μετακομίζει στη Β' Αθηνών και ότι ο όποιος ανταγωνισμός υπήρχε μεταξύ τους, εκλείπει.

Στις εκλογές του 2009 η Γκερέκου είχε έρθει πρώτη βουλευτής του νησιού με 13.865 ψήφους, ξεπερνώντας κατά τι τον ψηλό δικηγόρο που ήταν τότε υπουργός Δικαιοσύνης του Καραμανλή. Αρα, αν το επιθυμεί, μπορεί να διαβιβάσει την επιθυμία της στον πρωθυπουργό να πολιτευθεί με τη Ν.Δ., κάτι που συνέβη κατόπιν αιτήματος της Γκερέκου.

Ο παράγοντας

Στο παιχνίδι υπέρ της ένταξης της όμορφης βουλευτού στο ψηφοδέλτιο της κεντροδεξιάς παράταξης λέγεται ότι μετείχε και επιχειρηματικός παράγοντας με δεσμούς με τη συντηρητική παράταξη, ο οποίος έδωσε στον πρωθυπουργό και letter of clearence υπέρ της Αντζελας.

Τα πράγματα από εκείνη τη στιγμή και μετά πήραν τον δρόμο τους. Οσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο της μετακίνησης, λένε ότι για την... αρπαγή της ωραίας Αντζελας από τον Σαμαρά προς μεγάλη δυσαρέσκεια του αντιπροέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου συνέτρεξαν λόγοι υποκειμενικοί και λόγοι αντικειμενικοί.

Οι υποκειμενικοί λόγοι ακούνε στο όνομα Τόλης Βοσκόπουλος. Ακόμη και αν η Γκερέκου είχε ελπίδες εκλογής με το κόμμα του Παπανδρέου, στο οποίο πιεζόταν να μετακινηθεί, αποκλείεται να συμφωνούσε ο Τόλης. Οχι μόνο επειδή ο δημοφιλής αοιδός είναι δεξιός από παλιά (μολονότι φίλος του Τσοβόλα), αλλά επειδή ο μάγκας από τη Νίκαια δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ αυτό που του έκανε το ΣΔΟΕ επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία.
Οσοι επισκέπτονταν πέρυσι και φέτος τον Τόλη στο καμαρίνι του στο κέντρο Baraonda (πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού), όπου τραγουδάει, έχουν να λένε για τις γκριμάτσες που κάνει όταν θυμάται αυτή την περιπέτεια. Οταν μάλιστα του ζητούν συνέντευξη προκειμένου να μιλήσει για την εκδικητική ενέργεια του Παπανδρέου απέναντί του, που είχε ως στόχο την ηθική εξόντωσή του, ο Τόλης πρώτα δείχνει τη φωτογραφία της Γκερέκου που έχει πίσω του και μετά επικαλείται έναν όρκο που έδωσε στην Παναγιά να μην ξαναμιλήσει σε δημοσιογράφο ύστερα από αυτή την περιπέτεια. Τώρα, γιατί ο Παπανδρέου έχει τόσο μένος για τον Βοσκόπουλο, σε σημείο που να την πληρώνει η Γκερέκου, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το ανακαλύψει ο... ιστορικός του μέλλοντος. Σε κάθε περίπτωση, ο Τόλης είναι ευτυχής που η σύζυγός του θα πολιτευτεί πρώτη φορά με το κόμμα της αρεσκείας του και θα αποτινάξει από πάνω της τον πασοκισμό και τον παπανδρεϊσμό.

Εκτός από τους υποκειμενικούς λόγους όμως υπάρχουν και οι αντικειμενικοί. Ολοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν σε τριεδρικές περιφέρειες γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να εκλεγούν και ζήτησαν από τον Βενιζέλο να τους μετακινήσει αλλού, κάτι που απορρίφθηκε.

Οι διαδικασίες

Εκτός από την Αντζελα, που έλυσε το θέμα της με συνοπτικές διαδικασίες. Για την ιστορία αναφέρουμε τέλος τις καλές σχέσεις της Γκερέκου με τη Γεωργία Σαμαρά. Αμφότερες δεξιώθηκαν την Αλαμουντίν όταν ήρθε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα... Ισως αυτή ήταν η αφορμή για προσέγγιση προκειμένου να περιληφθεί η... Καρυάτιδα του Ιονίου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: espressonews.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share