Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015! Εδώ ποντάρει η Νέα Δημοκρατία για να είναι η μεγάλη νικήτρια των ΕΚΛΟΓΩΝ!

13 Ιανουαρίου 2015
ΕΚΛΟΓΕΣ 2015! Εδώ ποντάρει η Νέα Δημοκρατία για να είναι η μεγάλη νικήτρια των ΕΚΛΟΓΩΝ!

Με στόχο τη ψήφο των δεξιών ψηφοφόρων που βρίσκονται εκτός ΝΔ και προτίμησαν στις προηγούμενες εκλογές να ψηφίσουν Χ.Α., ΑΝΕΛ και άλλα μικρότερα σχήματα που βρέθηκαν δεξιότερα τις «γαλάζιας» παράταξης, κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ ώστε να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανατροπή του αρνητικού κλίματος.

Η Συγρού και το Μέγαρο Μαξίμου επενδύουν στη συσπείρωση των ψηφοφόρων οι οποίοι βρίσκονται δεξιά της ΝΔ στοχεύοντας στη συλλογή ψήφων πέρα των κεντρώων ψηφοφόρων οι οποίοι φοβούνται μια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσουν ΝΔ ως «αναγκαίο καλό». Δηλαδή δεν θα ψηφίσουν αλλά θα καταψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την λογική η ΝΔ κάνει άνοιγμα προκειμένου να συγκεντρώσει την αρνητική ψήφο και στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν στον αέρα και δυο νέα τηλεοπτικά σποτ που σε αντίθεση με το πρώτο -περιείχε θετικά μηνύματα- στοχεύουν στο φόβο του δεξιού και κεντρώου ψηφοφόρου.

Έτσι από τη μια το ένα σποτ συνδέει εικόνες από την μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί αφοπλισμού της αστυνομίας και από τι δεύτερο προβάλει τον φόβο του αναποφάσιστου ψηφοφόρου στο ενδεχόμενο κατάσχεσης των καταθέσεων του.

Εντύπωση προκάλεσαν και τα χθεσινά πλάνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο δημαρχείο των Φιλιατών στη Θεσπρωτία και τη δήλωσή του ότι δεν θα επιτρέψει να κατέβουν τα θρησκευτικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους. Η στρατηγική αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάσσεται σε μια τακτική η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε διαπίστωση ότι στην επαρχία ένα μεγάλο μέρος του συντηρητικού ακροατηρίου φοβάται ακόμη και την απαγόρευση άσκησης λατρευτικών καθηκόντων στην περίπτωση κατάκτησης της εξουσίας από μια αριστερή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε όμως εκτός και τους κεντρώους ψηφοφόρους οι οποίοι δεν συγκινούνται από πατριωτικές και θρησκευτικές κορώνες. Έτσι σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τα διλήμματα του υπογραμμίζοντας ότι «ή είστε μαζί μας ή με το ΣΥΡΙΖΑ» δηλαδή μη ψήφος στη ΝΔ ισοδυναμεί με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια άλλη πλευρά της στρατηγικής της Συγγρού είναι και η αποδόμηση της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι από χθες εγκαινιάστηκε το παρατηρητήριο δηλώσεων στελεχών της Κουμουνδούρου. Από την άλλη στη Συγγρού χρησιμοποιούν -χωρίς επίσημα να ανήκει στη ΝΔ- τη ιστοσελίδα http://mathetonsyriza.com/ στη μάχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο αυτό προβλήθηκαν χθες στη δημοσιότητα οι δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Κ. Λαπαβίτσα προκειμένου να πειστούν οι αναποφάσιστοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη σύγκρουση με την Ευρώπη και δεν αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση αλλά ένα επικίνδυνο πείραμα.

Η στρατηγική ατή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα προκειμένου να καλλιεργηθεί στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους η αμφιβολία ως προς την κυβερνησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, συνεχίζεται και σήμερα η διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με την κεντρική του ομιλία στο Αγρίνιο στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις».

Πηγή: newsit.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share