Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κίνηση ΜΑΤ του Αντώνη Σαμαρά!

23 Δεκεμβρίου 2014
Κίνηση ΜΑΤ του Αντώνη Σαμαρά!

Νεα πρωτοβουλία η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες θα αναληφθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αποδέκτη κυρίως την ΔΗΜΑΡ.
Τα όσα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να τα πει στο διάγγελμα της περασμένης Κυριακής αλλά την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε να κρατήσει αυτό το χαρτί ως άσσο στο μανίκι του.

Η κίνηση Σαμαρά θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει θεσμικά χαρακτηριστικά και θα απευθύνεται κυρίως σε μικρά κόμματα και κατά βάση στην ΔΗΜΑΡ.

Με την απόφαση αυτή ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πιέσει αρκετά τον Φώτη Κουβέλη ως προς την επιβίωση του κόμματός του.

Πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες μέχρι στιγμής - Εκείνοι που μπορεί να αλλάξουν από το παρών στο "ναι"


Σε πέντε βουλευτές που ψήφισαν παρών στην δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ποντάρει η κυβέρνηση για το "ναι" τους στην τρίτη ψηφοφορία.

Παρά το γεγονός ότι όλοι τους έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν παρών και στην τρίτη, ο χρόνος είναι πολύς μέχρι την τελευταία ψηφοφορία και πολλά μπορεί να γίνουν μέχρι τις 29/12.

Πρόκειται για τους βουλευτές: Βασίλη Καπερνάρο, Βύρωνα Πολύδωρα, Θωμά Ψύρρα, Μίμη Ανδρουλάκη, Νίκη Φούντα και Πέτρο Τατσόπουλο.

Πιο σίγουροι απ' όλους για το "ναι" θεωρούνται ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος δεν έχει ξεχάσει τις πολιτικές του ρίζες, ο Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος το έχει αφήσει ανοικτό αλλά και οι Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας που θεωρούνται ξένα σώμα πλέον στην ΔΗΜΑΡ. Η μεν Νίκη Φούντα ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ μυστήριο παραμένει αν το ίδιο έπραξε και ο Θωμάς Ψύρρας.

Σήμερα, η κυβέρνηση βρέθηκε με συν 8 ψήφους και αναζητεί άλλους 12 για να την στηρίξουν για την αποφυγή των εκλογών.

Όπως και να' χει η κυβέρνηση θα εκλέξει Πρόεδρο μόνο με ψήφους από την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ και αυτό θα γίνει μόνο αν η κίνηση ματ που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς θα πείσει τους αρχηγούς των μικρών αυτών κομμάτων.

Πηγή: newsit.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share