Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δήλωση βόμβα από τον Άδωνι Γεωργιάδη!

23 Δεκεμβρίου 2014
Δήλωση βόμβα από τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Ο κοινοβουλευτικός εκπόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την άκαρπη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο Σταύρος Δήμας δεν συγκέντρωσε 200 ψήφους, δήλωσε πως υπάρχουν επιπλέον βουλευτές οι οποίοι είναι πρόθυμοι στην τρίτη ψηφοφορία να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα

«Δεν θα μπω στα εσωτερικά τού κάθε κόμματος, ωστόσο ξέρω πως υπάρχουν συνάδελφοι που καταλαβαίνουν ποια είναι η ευθύνη, αν η χώρα πάει σε εκλογές, αυτή την κρίσιμη περίοδο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση σχετικά με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την πρόωρη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ίδιος είπε: «Η διαπραγμάτευση δεν μπορούσε να κλείσει με την τρόικα, καθώς οι δανειστές έβαζαν στο τραπέζι, από το Νοέμβριο, την προεδρική εκλογή. Ήθελαν να ξέρουν με ποιον θα συνομιλούν στο μέλλον. Συναλλάσσονται με κράτη, πρέπει να γνωρίζουν με ποιον συνομιλούν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μάλιστα, πρόσθεσε πως «είναι πιθανό να βγουμε εντός τριμήνου εκτός ευρώ» και εξήγησε: «Στο ευρώ βρισκόμαστε γιατί τηρούμε τις συμφωνίες, αν σταματήσουμε να το κάνουμε και ο επόμενος πρωθυπουργός πει ότι δεν πληρώνει τα δανεικά, θα βγούμε από το ευρώ. Οι κανόνες λειτουργίας της ευρωζώνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Πηγή: Protothema.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share