Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ανάσα στα νοικοκυριά: «Φρέσκο» επίδομα 1.320 ευρώ για τρόφιμα!

Ποιοι οι δικαιούχοι

16 Απριλίου 2024 19:24
Ανάσα στα νοικοκυριά: «Φρέσκο» επίδομα 1.320 ευρώ για τρόφιμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίδομα: Σε παροχή τροφίμων, ειδών βασικής ανάγκες αλλά και δράσης κοινωνικής ένταξης θα κατανεμηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νέου «πακέτου» στήριξης 400 εκατ, ευρώ σε 303.000 δικαιούχους (οι οποίοι είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος), το οποίο ανακοίνωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη σε συνεργασία με τις 13 περιφέρειες της χώρας, την περασμένη Τετάρτη (10.04.24).

Δείτε επίσης: Νέα μέτρα 870 εκατ. ευρώ: Αυξήσεις συντάξεων, επιδομάτων και μείωση ασφαλιστικών εισφορών ανακοίνωσε η κυβέρνηση!

Το νέο «επίδομα» για τα ελληνικά νοικοκυριά

Κατά μέσο όρο δηλαδή σε κάθε δικαιούχο, με βάση το κονδύλι του Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογενείας αναλογεί το ποσό των 1.320 ευρώ (το οποίο θα δοθεί υπό τη μορφή τροφίμων, ειδών βασικής ανάγκες, υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης κλπ) για το διάστημα ισχύς της στήριξης, αρχής γενομένη από φέτος και συγκεκριμένα μετά τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, θα παρασχεθεί, μέσω του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογενείας, το συνολικό ποσό 400 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα αφορά σε 303.000 ωφελούμενους κατά μέσο όρο μηνιαίως, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. στους οποίους σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρέχονται δωρεάν τρόφιμα, προϊόντα ατομικής υγιεινής, οικιακά αναλώσιμα, σχολικά είδη κλπ.

Χρήματα

Μετά την πρόσφατη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη οργάνωση οι δράσεις θα υλοποιηθούν από τις 13 Περιφέρειες της χώρας με τον προϋπολογισμό των 400 εκατ. ευρώ να κατανέμεται ανά περιφέρεια βάσει του αριθμού των ωφελούμενων.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει ολοκληρώσει τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές διαδικασίες, ώστε οι Περιφέρειες να μπορούν να υλοποιήσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο του επόμενου διμήνου.

Η χρηματοδότηση θα αφορά δράσεις στήριξης θα αφορούν τα ακόλουθα πεδία:

  1. Παροχή τροφίμων και βασικών ειδών ανάγκης
  2. Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης (συμβουλευτικά κέντρα)
  3. Υπηρεσίες ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης ειδικών ομάδων (όπως συμβουλευτική για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας)
  4. Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης
  5. Υπηρεσίες ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών όπως
  • τα κοινωνικά φροντιστήρια
  • πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες
  • διατροφικές συμβουλές και συμβουλές υγιεινής διατροφής
  • συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share