Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

«Καλάθι του Πάσχα»: Πότε θα έρθει - Τι προβλέπεται ότι θα περιλαμβάνει (video)

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σρέκας

27 Μαρτίου 2024 14:17
«Καλάθι του Πάσχα»: Πότε θα έρθει - Τι προβλέπεται ότι θα περιλαμβάνει (video)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε για το «Καλάθι του Πάσχα». Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, πιθανότατα την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα ημέρες πριν το Πάσχα, να τεθεί στη διάθεση των καταναλωτών το «Καλάθι του Πάσχα».

Μιλώντας σε κάμερες του OPEN, ανέφερε ότι αυτό θα γίνει λίγες ημέρες πριν το Πάσχα αλλά θα πρέπει να επικυρωθεί από σχετική υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιεχόμενο του «Καλαθιού» δεν θα περιλαμβάνει ούτε αλλαγές ούτε προσθήκες σε σχέση με το περσινό το οποίο περιείχε αρνί, κατσίκι, τσουρέκια, αλλά και σοκολατένια αυγά.

Καλάθι Πάσχα 2024
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δείτε επίσης: Οικονομικός «επιτάφιος» για τα νοικοκυριά, στο «βρόντο» τα «καλάθια»: Τρέχουν στη Βόρεια Μακεδονία για βενζίνη και σούπερ μάρκετ

Ο Κώστας Σκρέκας δεν απέκλεισε επίσης να υπάρξει και φέτος «Καλάθι Νονών». Είπε όμως ότι «πρώτα θα μιλήσουμε με την αγορά», για να διαπιστωθεί και η δυναμική της

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Πάσχα»: Τα 3+1 προϊόντα που περιλαμβάνει - Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ (Video)

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη (5/4) το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα παραμείνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023. Παράλληλα, νέα αύξηση 8% σε επιδόματα 2000.000 δικαιούχων ανακοίνωσε χθες 4/4 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το καλάθι θα περιέχει πασχαλινά προϊόντα και όπως ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε αυτό θα περιλαμβάνονται: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για πιο οικονομικές λύσεις για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να συμπεριληφθούν αρνί και κατσίκι στο «καλάθι του Πάσχα» εξήγησε ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Παρόλο που ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι το αρνί και το κατσίκι δεν θα ήταν στο "καλάθι του Πάσχα", μεσολάβησαν διαπραγματεύσεις με την αγορά των κρεοπωλών και τη Βαρβάκειο και αποφασίστηκε καλύτερα να γίνει αυτό στα σούπερ μάρκετ. Επειδή δεν επετεύχθη κάποια συμφωνία με την Βαρβάκειο και με τους κρεοπώλες, αποφασίστηκε να μπει στα σούπερ μάρκετ προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και εκεί προϊόντα και να έχουν και επιλογές», είπε αρχικά.

«Δεν στρέφουμε τον κόσμο να πάει να πάει αρνί και κατσίκι από το σούπερ μάρκετ απλά του δίνουμε τη δυνατότητα να δει και τιμές που επικρατούν στην αγορά. Οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ και θα δούμε και τιμές 12 ευρώ και 13 ευρώ και τα λοιπά. Αυτό που κάνει το "καλάθι του νοικοκυριού" είναι να καταδεικνύει στους καταναλωτές που υπάρχει χαμηλή τιμή προκειμένου να επωφεληθεί», πρόσθεσε μιλώντας στο Mega.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share