Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 1.000 ευρώ στις τσέπες σας - Τρέξτε στα ΑΤΜ

Σας αφορά όλους!

21 Μαρτίου 2024 09:03
Τεράστια ανάσα: Επίδομα 1.000 ευρώ στις τσέπες σας - Τρέξτε στα ΑΤΜ
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Επίδομα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι μπορούν που θα λάβουν «επίδομα» 1.000 ευρώ; Το επίδομα δίνεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).Αυτό παρέχεται από τον οργανισμό μέσω ειδικού προγράμματος απασχόλησης ανέργων . Δικαιούχοι είναι πυρόπληκτοι ρητινεργάτες.

Δείτε επίσης: «Βάλσαμο» 100 έως 800 ευρώ: Στα ΑΤΜ το πολυπόθητο επίδομα!

Επίδομα ανάσα: Αναλυτικά

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 11:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον E΄ κύκλο του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης πυρόπληκτων ρητινεργατών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» της ΔΥΠΑ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα λήξει την Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 14:00.

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 1.000 ευρώ στις τσέπες σας - Τρέξτε στα ΑΤΜ
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των ρητινεργατών των πυρόπληκτων περιοχών και η άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων για την υποστήριξη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο E΄ κύκλος του προγράμματος, αφορά 53 θέσεις πλήρους απασχόλησης, από τις συνολικά 590 θέσεις, για 7 έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι:

  • άνεργοι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, που απώλεσαν το εισόδημά τους από τη δραστηριότητα της ρητινοσυλλογής, καθώς και τη δυνατότητα ρητίνευσης για τα επόμενα έτη μετά από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021 και οι οποίοι δραστηριοποιούνταν σε πυρόπληκτες περιοχές εντός των ορίων των Δήμων Μεγαρέων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, βάσει σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
  • άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ.
  • Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με κωδικούς TAXISnet ή ΔΥΠΑ μέσω gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera
  • Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης 02/2024 και από έναν έως τρεις Επιβλέποντες Φορείς ή/και Υπηρεσίες Τοποθέτησης.

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων περιλαμβάνουν:

  • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας έως 24 μήνες
  • Ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2022, ατομικό ή οικογενειακό
  • Ηλικία
  • Αριθμό ανηλίκων τέκνων

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 1.000 ευρώ στις τσέπες σας - Τρέξτε στα ΑΤΜ
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 63.000.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share