Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Τα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά - Τι ώρα κλείνει η Βαρβάκειος και τι ισχύει με τις λαϊκές αγορές

Προλαβαίνετε ακόμη για την αγορά των σαρακοστιανών εδεσμάτων

18 Μαρτίου 2024 08:03
Καθαρά Δευτέρα: Τα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά - Τι ώρα κλείνει η Βαρβάκειος και τι ισχύει με τις λαϊκές αγορές
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και οι καταναλωτές θα μπορέσουν να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να απολαύσουν σήμερα (18/3) τα σαρκοστιανά εδέσματα, καθώς υπάρχουν αρκετά καταστήματα, τα οποία παραμένουν ανοικτά.

Συγκεκριμένα, η Βαρβάκειος Αγορά είναι ανοιχτή από τις 21:00 της Κυριακής (17/3) και θα παραμείνει μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας θα λειτουργήσουν κανονικά και οι λαϊκές αγορές.

Ανοιχτοί θα είναι επίσης οι φούρνοι, ώστε να προμηθευτούν οι καταναλωτές τις λαγάνες, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία.

Διαβάστε επίσης: Καθαρά Δευτέρα: Που θα φάμε την καλύτερη λαγάνα στο κέντρο της Αθήνας

Η Καθαρά Δευτέρα είναι επίσημη αργία και στην πλειονότητα τους τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Για αυτόν τον λόγο, κλειστά θα είναι και τα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα, αλλά και τα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Παρ’ όλα αυτά, κάποια από αυτά θα αποτελέσουν εξαίρεση.

Πιο αναλυτικά:

Τα Lidl θα έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους σε όλη την Ελλάδα, με ωράριο 08:00 – 14:00. Η ΑΒ Βασιλόπουλος θα κρατήσει τα σούπερ μάρκετ κλειστά, εκτός από το κατάστημα στα Σπάτα, που θα είναι ανοιχτό από τις 07:00 έως τις 23:00 και το κατάστημα στη Σαντορίνη με ωράριο 08:00-15:00.

Το My Market θα είναι ανοιχτό με ωράριο 08:00-14:00 στην Ανάβυσσο, την Κερατέα, το Κορωπί, το Λαύριο (στην πλατεία), τη Λούτσα και τα Σπάτα. Σκλαβενίτης, Μασούτης και Γαλαξίας δεν θα ανοίξουν κανένα από τα καταστήματά τους. Η αλυσίδα Κρητικός θα είναι ανοιχτή με ωράριο λειτουργίας 09:00-14:00. Το Market In θα είναι επίσης κλειστό. Τα ΟΚ Μarket θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 23:00.

Κανονικά και οι λαϊκές

Σήμερα, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά «με εξαιρετικά ανταγωνιστικές και πραγματικά χαμηλές τιμές και με πλούσια ποικιλία φρέσκων θαλασσινών και ψαριών, φρούτων, λαχανικών και πολλών άλλων σαρακοστιανών προϊόντων». Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Παράλληλα στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι λαϊκές αγορές αποτελούν τον προορισμό όλων των καταναλωτών που αναζητούν χαμηλές τιμές, υψηλή ποιότητα και απόλυτη φρεσκάδα».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share