Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

«Ανάσα» στο ΑΤΜ: Επίδομα 200-250 ευρώ χωρίς αίτηση!

Πάνω από 700.000 θα τα δουν στους λογαριασμούς τους

25 Φεβρουαρίου 2024 14:50
«Ανάσα» στο ΑΤΜ: Επίδομα 200-250 ευρώ χωρίς αίτηση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρχεται επίδομα «ανάσα» στα ΑΤΜ για χιλιάδες πολίτες της χώρας! Πότε αναμένεται να καταβληθεί, πόσο προβλέπεται να είναι και σε ποιους θα δοθεί.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει έκτακτο επίδομα, το οποίο αφορά το Πάσχα και είναι ύψους από 200 έως και 250 ευρώ συνολικά χωρίς να χρειαστεί αίτηση.

Πάντως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο… θετικά, καθώς σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ανάμεσα στα κύρια θέματα, όπως το αγροτικό και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρωθυπουργό για το Επίδομα Πάσχα που θα δοθεί το 2024.

Παράλληλα, έρχεται και νέο επίδομα με αύξηση: Πώς μπορείτε να πάρετε ΟΛΟΙ από 400 έως 1.500 ευρώ

επιδομα-ανασα-στα-ατμ
Μετρητά Ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για το επίδομα Πάσχα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόσθετη εξαγγελία αφού θα ήταν από μέρους του ανεύθυνο από τον δεύτερο μήνα του 2024 να προεξοφλήσει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Θέλω να συγχαρώ τους δημοσιογράφους για την ταχύτητα προαναγγελίας της επόμενης παροχής πριν στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης. Εξαγγείλαμε πριν από λίγες εβδομάδες μια έκτακτη στήριξη της οικογένειας με αύξηση του επιδόματος γέννας. Δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία που μπορώ να κάνω και γιατί θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου τον δεύτερο μήνα του χρόνου να προεξοφλήσω την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέτρα που «ζυγίζονται», είναι όπως πέρυσι. Άμεση εισοδηματική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών που πλήττονται περισσότερο από τις ανατιμήσεις των τροφίμων και την ενεργειακή ακρίβεια. Η πρόταση που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος μέσα στο Πάσχα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με τον αριθμό των δικαιούχων και το ποσό που θα λάβουν να διαμορφώνεται ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα εξασφαλιστεί.

Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα ωφεληθούν, τα οποία προβλέπουν 250.000 πολίτες που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, περίπου 450.000 χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και 700.000 που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share