Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Μεγάλη «ανάσα» για γονείς - Επίδομα 300 ευρώ σε 35.000 μαθητές

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε λαμβάνουν τα χρήματα

21 Φεβρουαρίου 2024 16:08
Μεγάλη «ανάσα» για γονείς - Επίδομα 300 ευρώ σε 35.000 μαθητές
pixabay.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη ανάσα για χιλιάδες γονείς με νέο επίδομα: Nέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της άθλησης έρχεται το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Παιδείας. Το Sport Pass θα είναι ύψους 300 ευρώ και θα αφορά την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία.

Παράλληλα, έρχεται και τεράστια ανάσα με επίδομα που αγγίζει τα 7.020 ευρώ!

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του voucher είναι μαθητές της Α' Γυμνασίου. Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Η δράση έχει σκοπό να ενισχύσει τον αθλητισμό και να στρέψει τη νεολαία σε υγιείς τρόπους εξάσκησης.

επιδομα-σε-χιλιαδεσ-μαθητεσ
pixabay.com

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας:

«SportPass» Voucher στον Αθλητισμό: Πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της 1ης Γυμνασίου να εγγραφούν σε αθλητικούς συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Πληθυσμός μαθητών 1ης Γυμνασίου: 100.000 μαθητές.

Δυνητικοί δικαιούχοι: Μαθητές με οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια - 35.000 μαθητές.

Ποσό voucher: 300€.

Αύξηση κατώτατου μισθού στις 22 Μαρτίου - «Όχι» Χατζηδάκη για επίδομα Πάσχα (Video)

Στις 22 Μαρτίου αναμένεται να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι.

Παράλληλα, ο ίδιος ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να καταβληθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το Πάσχα και απάντησε: «Η πρώτη μας δουλειά δεν είναι να πληρώσουμε χρήματα που δεν έχουμε». Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Χατζηδάκης απέκλεισε την πιθανότητα για το «επίδομα Πάσχα», καθώς δεν είναι στα σχέδια του υπουργείου.

Χατζηδάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Από τις 22 Μαρτίου, ο κατώτατος μισθός αναμένεται να φτάσει τα 830 ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή δε βρίσκει σύμφωνη τη ΓΣΕΕ που είχε ζητήσει να φτάσει ο κατώτατος τα 908 ευρώ, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ακρίβεια που αποτελεί νούμερο ένα πρόβλημα στα ελληνικά νοικοκυριά.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share