Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Για ποιους θα είναι φέτος προσυμπληρωμένες

Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων

16 Φεβρουαρίου 2024 13:49
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Για ποιους θα είναι φέτος προσυμπληρωμένες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, εργοδότες, δημόσιοι φορείς και τράπεζες πρέπει να υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις βεβαιώσεις για τις αποδοχές και τα εισοδήματα που έλαβαν φορολογούμενοι το 2023. Αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν για τη συμπλήρωση των αντίστοιχων κωδικών στη φορολογική δήλωση Ε1, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος, οι δηλώσεις θα είναι προσυμπληρωμένες για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους που απέκτησαν εισοδήματα το 2023 μόνο από μισθούς και συντάξεις, χωρίς καμία μεταβολή στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση. Αυτές οι δηλώσεις θα αποσταλούν αυτόματα από το σύστημα.

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Για ποιους θα είναι φέτος προσυμπληρωμένες

Σημειώνεται δε πως περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις ενώ η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις για τους πολίτες που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Όσοι επιλέξουν να πληρώσουν τον φόρο σε δόσεις αντί για την πληρωμή του μια φορά, θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση μέχρι το τέλος του Ιουλίου και την τελευταία μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2025. Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν τον φόρο μια φορά θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share