Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Φορολογικό νομοσχέδιο: Πέρασε από τη Βουλή με 158 «ναι» - Οι 4 αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

7 Δεκεμβρίου 2023 21:33
Φορολογικό νομοσχέδιο: Πέρασε από τη Βουλή με 158 «ναι» - Οι 4 αλλαγές της τελευταίας στιγμής
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φορολογικό: Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής». Ποιες είναι 4 αλλαγές της τελευταίας στιγμής;

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν 158 βουλευτές, καταψήφισαν 140 βουλευτές.

Υπέρ του άρθρου 7 του νομοσχεδίου «Πρόστιμα για παραβάσεις έκδοσης στοιχείων λιανικής από Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό», τάχθηκαν 169 βουλευτές. Κατά δήλωσαν 129 βουλευτές

Στο καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών (άρθρο 15), 158 βουλευτές δήλωσαν υπέρ. Το καταψήφισαν 140 βουλευτές.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ας είμαστε ειλικρινείς! Δε γίνεται ο ελεύθερος επαγγελματίας να δηλώνει χαμηλότερα από τον βασικό μισθό»

Στο άρθρο 49 του νομοσχεδίου «Μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», 158 βουλευτές ψήφισαν υπέρ. Κατά δήλωσαν 140 βουλευτές.

Στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου «μείωση συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών», υπέρ δήλωσαν 158 βουλευτές. Κατά του άρθρου δήλωσαν 140 βουλευτές.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι 4 αλλαγές στο «παρά πέντε» της ψήφισης

Στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου του, ο Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε τις τέσσερις αλλαγές σε επιμέρους ρυθμίσεις:

  1. Εξαιρούνται από το τεκμήριο τα καφενεία σε χωριά με λιγότερους από 500 κατοίκους και νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους. Πρόκειται για 1.800 επιχειρήσεις από τις οποίες έτσι κι αλλιώς τα προσδοκώμενα έσοδα ήταν περιορισμένα.
  2. Θα υπάρξει ειδική εξαίρεση από την επιβάρυνση λόγω του κριτηρίου τζίρου για τα περίπτερα επειδή εμπορεύονται προϊόντα με χαμηλό περιθώριο κέρδους.
  3. Θα υπάρξει επίσης εξαίρεση για τους ασφαλιστικούς συμβούλους που συνεργάζονται με μέχρι 2 εταιρείες οι οποίοι προσομοιάζουν με το καθεστώς των εργαζόμενων με «μπλοκάκι».
  4. Και για τα ταξί, όσοι έχουν μερίδιο μέχρι 25% το τεκμήριο θα εφαρμόζεται μειωμένο κατά 50%.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share