Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Μητσοτάκης για Youth Pass: Παράταση μέχρι 12 Δεκεμβρίου - Τα ηλικιακά κριτήρια και οι αιτήσεις (video)

Νέο βίντεο από τον πρωθυπουργό χωρίς... καπέλο αυτή τη φορά

5 Δεκεμβρίου 2023 22:17
Μητσοτάκης για Youth Pass: Παράταση μέχρι 12 Δεκεμβρίου - Τα ηλικιακά κριτήρια και οι αιτήσεις (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Με νέο βίντεο στο Tik Tok επανήλθε για το ζήτημα του Youth Pass ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά… «χωρίς καπέλο». Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η πρώτη πληρωμή για όσους έχουν κάνει αίτηση θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και η δεύτερη πληρωμή στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π..

Τα ηλικιακά κριτήρια είναι τα εξής:

Δικαιούχοι είναι οι νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών. Όσοι την 31η Δεκεμβρίου 2022 έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο και δεν έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας τους. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.

Το μέτρο υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ. Συνολικά, οι δικαιούχοι υπολογίζεται ότι θα είναι 200.000.

Η αίτηση για το Youth Pass

Αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr μπορούν να κάνουν, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1 Ιανουαρίου 2022 έως και 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η είσοδος του δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησης του δικαιούχου με τη χρήση των κωδικών taxisnet

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, το πιστωτικό ίδρυμα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share