Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Μεγάλη ανάσα: Νέο επίδομα 200 ευρώ για πολλούς Έλληνες πολίτες

Δείτε πως το πάρετε

23 Νοεμβρίου 2023 11:10
Μεγάλη ανάσα: Νέο επίδομα 200 ευρώ για πολλούς Έλληνες πολίτες
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς αναμένεται να καταβληθεί στους 750.000 συνταξιούχους στις 21 Δεκεμβρίου. Τα ποσά του επιδόματος κυμαίνονται από 100 ευρώ έως 200 ευρώ.

Κατά τον μήνα Δεκέμβριο, θα καταβληθεί η επιπλέον οικονομική ενίσχυση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτή η οικονομική ενίσχυση, ύψους 150 ευρώ, θα διατεθεί σε συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή συνταξιούχους με προσωπική διαφορά κάτω των 10 ευρώ. Αυτό το ποσό θα λάβουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν συνολικά ποσά συντάξεων έως 700 ευρώ, περίπου 1 εκατομμύριο δικαιούχοι.

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ στη σύνταξη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δείτε ακόμα: Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης πριν από τα 62 έτη

Τα κριτήρια καταβολής

Κριτήριο για να καταβληθεί το επίδομα θα είναι το εάν υπάρχει προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ πριν δοθεί η αύξηση κατά 3,1% στις συντάξεις για το 2024.

Όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και πάρουν αύξηση πάνω από 10 ευρώ θα έχουν διπλό κέρδος, καθώς θα έχουν ήδη κλειδώσει το επίδομα προσωπικής διαφοράς ανεξάρτητα από το αν η αύξηση που θα πάρουν μηδενίσει την προσωπική διαφορά τους.

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πληρωθεί σε περίπου 750.000 συνταξιούχους, εκ των οποίων οι 150.000 θα βγουν διπλά κερδισμένοι, γιατί με την αύξηση θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά, έχοντας πάρει και το επίδομα.

Επίδομα ανάσα
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα (27/11), θα δοθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου των μη μισθωτών και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου των μισθωτών.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως εξής:

  • Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 πρόκειται να καταβληθούν: οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ,

Οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και

όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

  • Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 πρόκειται να καταβληθούν:

Οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ – ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share