Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Νέα τάση στα ακίνητα: Ιδιοκτήτες νοικιάζουν ανα δωμάτιο για μεγαλύτερο όφελος (video)

Είναι η νέα μόδα στο real estate που μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη

22 Νοεμβρίου 2023 18:06
Νέα τάση στα ακίνητα: Ιδιοκτήτες νοικιάζουν ανα δωμάτιο για μεγαλύτερο όφελος (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Είναι η νέα μόδα στο real estate που μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη. Ιδιοκτήτες αγοράζουν ακίνητα τα οποία, έτσι όπως γινόταν και στο παρελθόν, νοικιάζουν ανά δωμάτιο. Με την ευκαιρία, δείτε τις εξελίξεις για το νέο επίδομα που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάπως έτσι ο ενοικιαστής κερδίζει περί τα 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Ενοικιαστής: Αντί για ενοίκιο 1.000€ πληρώνει 500€,

Ιδιοκτήτης: Αντί για ενοίκιο 1.000€ εισπράττει 1.500€ – 2.000€, με ετήσιο επιπλέον όφελος 12.000€

Είναι μία νέα μόδα που κάνει θραύση στην αναζήτηση στέγης και έρχεται από τα παλιά, με πρωταγωνιστές όσους τους περισσεύουν τετραγωνικά και ήρθε η ώρα να βγάλουν τα λεφτά τους και όσους ψάχνουν για ένα δωμάτιο στην πόλη, ώστε με τη συγκατοίκηση να έρθει φτηνότερα η επιβίωση με τα νοίκια και τους λογαριασμούς.

Νέοι και ηλικιωμένοι σαρώνουν τις εφαρμογές που γίνεται χαμός. Κάτι η κρίση, κάτι το Αirbnb που πήγε τα ενοίκια στον Θεό και κάτι η ανάγκη για φοιτητική στέγη, όλα μαζί οδηγούν στην ενοικίαση μίας καμαρούλας, με μηδέν ιδιωτικότητα φυσικά.

Είναι τα εξωφρενικά ενοίκια που οδηγούν στη νέα τάση. Οι ιδιοκτήτες που βλέπουν την ευκαιρία για μεγάλα κέρδη προσφέρουν τα δωμάτια στα σπίτια τους, ακόμα και ζευγάρια.

Φυσικά αυτή η επιστροφή στο παρελθόν έχει και τα κακά της. Δε λείπουν τα ρίσκα από τις διαφωνίες για το κόστος των λογαριασμών ή τις παραξενιές του συγκάτοικου ή τη διαφωνία για τα κατοικίδια ή τις διαφορετικές συνήθειες στα ωράρια, τον θόρυβο και φυσικά υπάρχει και ένα ζήτημα για μια σειρά από επιδόματα που κάποιος ενδέχεται να χάσει αν δεν έχει στο όνομά του παροχή ηλεκτρικού.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share