Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Market Pass: Αλλάζουν όλα και διπλασιάζονται τα ποσά- Ποιους αφορά;

20 Σεπτεμβρίου 2023 10:48
market pass thesaia

Μπορεί να ήταν στις σκέψεις της κυβένρησης να μην δωθεί νέος γύρος του Market Pass, ωστόσο έγινε η ανατροπή και θα δούμε και διπλασιασμό των χρηματικών ποσών σε ορισμένες περιοχές.

Τι αλλάζει στο Market Pass


Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς, επεσήμανε ότι το Market Pass για τις παραπάνω πληγείσες περιοχές διπλασιάζεται. Δηλαδή, από 22 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, που αυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, θα ανέλθει σε 44 ευρώ τον μήνα, που αυξάνεται κατά 20 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Επιλέξιμα είναι τα νοικοκυριά που το λαμβάνουν και σήμερα (με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια) σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Έβρου, καθώς και στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις πλημμύρες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Ωφελούμενοι είναι περίπου 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη και το κόστος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο υπολογίζεται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ.

market pass

Νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν

  • Μεταξύ των άλλων μέτρων στήριξης των εισοδημάτων των πολιτών που ανακοίνωσε ο κ. Πετραλιάς περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Νέα αύξηση των συντάξεων, περίπου 3%, από 1ης/12024.
    Έκτακτη ενίσχυση 100-200 ευρώ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά. Αφορά σε περίπου 250.000 άτομα, με δημοσιονομικό κόστος 107 εκατ. ευρώ.

  • Αύξηση από τον Δεκέμβριο κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Αφορά σε περίπου 225.000 άτομα, με κόστος 43 εκατ. ευρώ.
    Επιστροφή από τον Οκτώβριο του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

  • Το επίδομα θέρμανσης θα είναι όπως και πέρυσι, με δύο διαφορές: Για κάθε τέκνο το επίδομα αυξάνεται από 3.000 σε 5.000 ευρώ, ενώ θα δικαιούνται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο τζίρο έως 80.000 ευρώ. Δεν θα υπάρξει επιδότηση στην αντλία, και το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο, αλλά θα αφορά μόνο όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Χείμαρρος» ο Γιώργος Λιάγκας κατά Κασσελάκη: «Θα του αναγνωρίσω ότι δεν ξέρει καλά ελληνικά» - Η απάντηση του παρουσιαστή για τη «γιαγιά» του υποψήφιου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Μια πρώτη απάντηση έδωσε ο Γιώργος Λιάγκας στον Στέφανο Κασσελάκη, το πρωί της Τετάρτης, μετά τη συνέντευξη που έπαιξε χθες στην εκπομπή «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 με τη «γιαγιά του». Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στη συγκεκριμένη συνέντευξη, λέγοντας πως τη συγκεκριμένη κυρία δεν την έχει δει ποτέ του.

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε τα εξής στο ξεκίνημα της εκπομπής:

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει λάθη, αλλά τα έχω παραδεχτεί. Τα έχω πληρώσει τα λάθη μου και σε χρήμα και σε επαγγελματικό παρκάρισμα. Έχω διδαχτεί από τα λάθη μου, έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη κι έχω προχωρήσει.

Όταν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη και προχωράω, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση άλλος έχει κάνει το λάθος και άλλος θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, όχι εγώ.

Εγώ να του αναγνωρίσω ότι δεν ξέρει καλά ελληνικά, λάθος συμβούλους έχει, δεν το πάει καλά το πράγμα όμως; Θα τα πούμε όλα στην πορεία».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share