Γεωργιάδης για «ξεπάγωμα» των τριετιών: 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση
Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2024

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε δηλώσεις για το «ξεπάγωμα» των τριετιών, τονίζοντας ότι τα επόμενα τρία χρόνια πρόκειται να επωφεληθούν περίπου 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πάρουν αύξηση.
Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή Live News και είπε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2024.
«Έπρεπε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή του μέτρου σε δύο χρόνια και την ξεκινήσαμε δύο χρόνια νωρίτερα. Ό,τι είναι να πάρει κάθε εργαζόμενος, θα το πάρει κατ’αναλογίαν δύο χρόνια νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, πρόσθεσε ότι «ξαναμπαίνουμε σε μία κανονικότητα, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός».
Επιπλέον, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Ιανουάριο σε δεύτερη αύξηση των συντάξεων, ενώ ακολουθούν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
«Βολές» Σκέρτσου σε Κασσελάκη: «Υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη δε λύνει το πρόβλημα» (video)
Το εκλογικό αποτέλεσμα στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1.
Ο υπουργός Επικρατείας, αρχικά, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στη Λιβύη, και σημείωσε ότι η χώρα μας παρά τις δυσκολίες από τις πρόσφατες θεομηνίες έστειλε βοήθεια στη Λιβύη όπου επικρατούν συνθήκες χάους.
Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε ακόμη, στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, και είπε πως «αν έχεις υποψήφιο με όψη Μητσοτάκη και με ψυχή Πολάκη, αυτό δε λύνει το πρόβλημα».
Ο ίδιος, συνέχισε, λέγοντας ότι «θέλουμε μια σύγχρονη εποικοδομητική σοβαρή αντιπολίτευση και όχι κολοβή» και ότι είναι υγιές φαινόμενο η συμμετοχή στις διαδικασίες.
Δε θέλησε να σχολιάσει πρόσωπα «που πρέπει να αποδείξουν τι εκφράζουν» και τόνισε ότι η πολιτική είναι υπόθεση αξιοπιστίας και πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.
«Άστοχη κριτική»
Ο κ. Σκέρτσος, χαρακτήρισε «άστοχη» την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το θέμα του Αστεροσκοπείου και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, και τόνισε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αυτοί οι οργανισμοί βρίσκονται υπό την εποπτεία είτε του υπουργείου Περιβάλλοντος είτε του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
«Ο όγκος βροχόπτωσης έφτασε τους 1.000 τόνους νερό ανά στρέμμα στη Θεσσαλία, που ισοδυναμεί με την εκβολή του Δούναβη επί 15 ημέρες».
Σημείωσε ότι ο σύγχρονος πόλεμος που πρέπει να δώσουμε τώρα είναι κατά της κλιματικής κρίσης και ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πρέπει να μπουν σε διάταξη μάχης. Επισήμανε ότι έγιναν στη Θεσσαλία όλες οι ενημερώσεις για ένα πολύ ακραίο φαινόμενο που κανείς δεν είχε προβλέψει την έντασή του, και τόνισε ότι «η επιστήμη είναι σύμμαχος μας, δεν υπάρχει καμία αντιδικία με τους επιστήμονες, θέλουμε να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τα επιστημονικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».
Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι δεν υπήρξε στα ιστορικά δεδομένα τέτοιος όγκος βροχόπτωσης που έφτασε τους 1.000 τόνους νερό ανά στρέμμα στη Θεσσαλία, που -όπως είπε- ισοδυναμεί με την εκβολή του Δούναβη επί 15 ημέρες. Είπε επίσης ότι έφυγαν 33 μηνύματα του 112 στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, και πως είναι διαφορετικό το πρωτόκολλο πυρκαγιάς από μια πλημμύρα. Προσέθεσε ότι δεν υπήρξε η προτροπή για εκκένωση, επειδή υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν και να πνιγούν οι πολίτες στους δρόμους, αναφέρθηκε στη Λιβύη όπου η κακοκαιρία προκάλεσε 11 χιλιάδες νεκρούς, αλλά και στη Γερμανία που υπήρξαν 243 νεκροί -όπως είπε- με λιγότερο όγκο νερού.
«Κανείς στη Θεσσαλία δεν είναι μόνος του»
«Κανείς στη Θεσσαλία δεν είναι μόνος του, ο μισός κρατικός μηχανισμός είναι εκεί και βοηθάει» είπε ο κ.Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει από την κοινωνία των πολιτών «πλημμύρα ανθρωπιάς». Παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διάκριση αρμοδιοτήτων στον κρατικό μηχανισμό «να δούμε τις αρμοδιότητες όλων» και τόνισε ότι «απέναντι μας δεν είναι ο Σύριζα, είναι τα προβλήματα». Σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία το 2019 ήταν ένα γραφείο και σήμερα είναι ένα υπουργείο και ανέφερε ότι σήμερα δεν έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που είναι ίδια με αυτήν εδώ και 40 χρόνια.
«Δεν πρέπει να αισθανόμαστε άβουλοι, αλλά το μέγεθος της κρίσης μας οδηγεί να αλλάξουμε συνολικά την κουλτούρα μας ως κράτος και ως κοινωνία. Κουλτούρα πρόληψης πρέπει να αποκτήσουμε. Όλοι έχουμε ευθύνη να αλλάξουμε συλλογικά. Επιβάλλεται η δικαιοσύνη να ασχοληθεί και να ερευνήσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.