Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Χαρμόσυνα νέα στα ATM: «Έσκασε» το πολυπόθητο επίδομα για χιλιάδες νοικοκυριά

Ποιοί θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους;

28 Ιουλίου 2023 13:15
Χαρμόσυνα νέα στα ATM: «Έσκασε» το πολυπόθητο επίδομα για χιλιάδες νοικοκυριά
Από Ανθή Κουρεντζή

Επίδομα παιδιού: Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο φορέας υλοποίησης ΟΠΕΚΑ ενημερώνουν ότι σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Α21 – Επίδομα Παιδιού», προκειμένου να υποβάλουν αίτηση όσοι δεν έχουν προβεί στη διαδικασία για το έτος 2023. Με την ευκαιρία, δείτε τις νέες εξελίξεις για το επίδομα Youth Pass.

Η αίτηση υποβάλλεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet.

Χαρμόσυνα νέα στα ATM - «Έσκασε» το πολυπόθητο επίδομα για χιλιάδες νοικοκυριά

Η οριστικοποίηση της υποβολής της αίτησης είναι απαραίτητη, καθώς εάν αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Επίδομα Παιδιού στο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/.

Σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με το Επίδομα του Παιδιού στο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/.

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι νέες επιδοτήσεις για τον Αύγουστο - Τι θα πληρώσετε

Λογαριασμοί ρεύματος: Ενίσχυση των καταναλωτών ρεύματος και τον Αύγουστο ανακοίνωσε σήμερα 25/7 το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ποσό συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης: Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο - Βήμα προς βήμα πώς θα το πάρετε

Λογαριασμοί ρεύματος: Η λίστα με τις επιδοτήσεις

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Αύγουστο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση θα είναι 10Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 Euro/MWh και απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 10Euro/MWh.

Την προηγούμενη εβδομάδα, υπενθυμίζεται, οι προμηθευτές ανακοίνωσαν τα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο τα οποία κυμαίνονται στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιούλιο. Οι κρατικές επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφαιρούνται από τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν για να προκύψει η τελική τιμή καταναλωτή.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ παραμένουν στο επίπεδο του τρέχοντος μήνα (Ιούλιος), δηλαδή 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα αν η κατανάλωση είναι έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 σεντς αν η κατανάλωση του μήνα υπερβεί τις 500 κιλοβατώρες. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση παραμένει επίσης στα 11,4 σεντς.

Τιμολόγια ρεύματος: Ενδεικτικά τα τιμολόγια από τους λοιπούς προμηθευτές

Protergia Οικιακό Value: 0,0946 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 0,11115)

Ήρων SIMPLY GENEROUS HOME, 8,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,0855 Euro/kWh) (από 0,1125)

Elpedison Green Economy: 8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 11,1)

NRG on time: 13,7 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 13,2)

Watt&Volt Value: 9,46 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 11,15)

Volterra: 13,98 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)

Zenith Home Now: 14,4 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)

Στο μεταξύ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονται οι αποφάσεις για το πλαίσιο που θα ισχύει ως προς τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τον Οκτώβριο, όποτε λήγει η ισχύς του έκτακτου μηχανισμού που εφαρμόζεται από πέρυσι το καλοκαίρι.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share