Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Δωρεάν στέγη από τον δήμο Αθηναίων για τρία χρόνια - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μέχρι πότε θα γίνονται αιτήσεις

14 Ιουλίου 2023 14:43
Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Δωρεάν στέγη από τον δήμο Αθηναίων για τρία χρόνια - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Δυνατότητα κάλυψης του ενοικίου σε νέους και οικογένειες για διάστημα τριών ετών προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων μέσω προγραμματικής σύμβασης. Παράλληα, «Σπίτι μου»: Ζήτημα χρόνου η εκταμίευση των πρώτων στεγαστικών δανείων

Πρόκειται για προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα με τίτλο «Κάλυψη» που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), αφορά σε 257 κατοικίες και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 25 – 39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, κατοικούν στον Δήμο Αθηναίων και δε διαθέτουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.

Πρόγραμμα «Κάλυψη»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, δημιουργούμε συμπράξεις και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο, ώστε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος της στέγασης. Μέσα από το πρόγραμμα “Κάλυψη” δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες νέες και νέους – με χαμηλά εισοδήματα – να αποκτήσουν, για τα επόμενα τρία χρόνια, δωρεάν στέγη στην Αθήνα. Η πόλη έχει ανάγκη τους νέους κι εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα τούς δώσει το κίνητρο να παραμείνουν εδώ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

  • Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια καλούνται από τον Δήμο Αθηναίων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (και ηλεκτρονικά) μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των δικαιούχων, το πρόγραμμα θα αξιοποιήσει τις ιδιωτικές κατοικίες, οι οποίες είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ESTIA ΙΙ» και «ESTIA 2021».

  • Προτεραιότητα δίνεται σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε νοικοκυριά στα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση έξωσης και σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» υλοποιείται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share