Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έως και 5.000 ευρώ - Το πιο γνωστό κέρμα των Δραχμών μπορεί να σας κάνει πλούσιους!

Δείτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε

8 Ιουνίου 2023 09:56
Έως και 5.000 ευρώ - Το πιο γνωστό κέρμα των Δραχμών μπορεί να σας κάνει πλούσιους!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Επειδή έχει δημιουργηθεί τεράστια σούσουρο γύρω από την συγκεκριμένη είδηση τονίζουμε ότι οι συλλέκτες μπορεί να προσφέρουν μέχρι και 5.000 ευρώ για τα κέρματα των 100 δραχμών, αλλά όχι όλα! Παράλληλα, ένα από τα πιο σπάνια νομίσματα, με ανεκτίμητη αξία είναι η δραχμή με την περικεφαλαία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φυσικά, σύμφωνα με εκτιμητή νομισμάτων, αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα. Τα κοινά νομίσματα των 100 δραχμών, πωλούνται μόλις 2 ευρώ το κιλό.

Υπάρχουν κέρματα με τον Μέγα Αλέξανδρο που ένας απλός πολίτης δύσκολα θα έχε στη κατοχή του γιατί βγήκαν ελάχιστα στην αγορά. Αυτό, θα κοστίσει σε ένα συλλέκτη 5.000 ευρώ το ένα. Μήπως είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς;

Κέρματα δραχμών
Κέρματα δραχμών

Δραχμές: Στη φόρα το σπουδαιότερο νόμισμα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Πωλείται μόλις...

Πανικός επικρατεί στο διαδίκτυο με την πώληση παλιών και πολλές φορές σπάνιων Δραχμών, με ιστορικά χαρτονομίσματα να έρχονται στη φόρα!

Ένα από αυτά είναι και εκείνο των 50 Δραχμών από το 1943, την περίοδο δηλαδή που ακόμη δεν είχε λήξει ακόμη ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Το σοκαριστικό ωστόσο, είναι πως ένα τόσο ιστορικό χαρτονόμισμα πωλείται σήμερα μόνο προς 8 ευρώ το κομμάτι.

Αδιανόητο: 3.500.000 Δραχμές πουλήθηκαν για...

Αν σας έχουν απομείνει χαρτονομίσματα από τις δραχμές, μπορεί να είστε πλούσιοι! Στις 27 Δεκεμβρίου του 2001, μια εποχή που σήμερα φαντάζει τόσο μακρινή και αλλόκοτη, στην Ελλάδα επικρατούσε παροξυσμός.

Σε λίγες μέρες θα άλλαζε η χρονιά και, εκτός από το ημερολόγιο, η χωρά θα περνούσε επίσημα στην εποχή του ευρώ. Την 1η Ιανουαρίου του 2002 τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα ευρώ θα κυκλοφορούσαν στην αγορά. Η αμετάκλητη ισοτιμία με το άλλοτε εθνικό νόμισμα ορίστηκε σε 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές και τους δύο πρώτους μήνες του έτους οι δραχμές και τα ευρώ θα κυκλοφορούσαν παράλληλα.

Η ευφορία και το επικοινωνιακό ντεμαράζ στην Αθήνα, λίγο απασχολούσε εκείνες τις μέρες, πριν την Πρωτοχρονιά του 2002, έναν 33χρονο από το χωριό Άγιος Δημήτριος στην Κοζάνη. Δύο άγνωστοι άνδρες, ένας Νιγηριανός κι ένας Ισπανός, τού είχαν προτείνει ένα καλό ντιλ.

Θα του πουλούσαν έναντι 3.500.000 δραχμών μία βαλίτσα γεμάτη με εκατοδόλαρα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι πάνω στα αμερικάνικα χαρτονομίσματα είχε χυθεί μαύρη μπογιά, όπως είπαν, ωστόσο μαζί θα του έδιναν "ένα ειδικό υγρό" για να τα καθαρίσει και να τα χαρεί.

Ο Κοζανίτης θεώρησε τη συμφωνία καλή, έδωσε στους ξένους τα 3.500.000 δραχμές και παρέλαβε τη βαλίτσα με το καθαριστικό. Το φιάσκο αποδείχθηκε γρήγορα και οι απατεώνες συνελήφθησαν. "Τα 100δόλαρα ήταν παλιόχαρτα" έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη είδηση του αστυνομικού δελτίου με κίνητρο κέρδη σε δραχμές, τουλάχιστον πριν την επίσημη απόσυρσή τους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share