Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρόστιμο 250 ευρώ για άναμμα φωτιάς σε οικόπεδο - Νέες εξαγγελίες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Για πρώτη φορά στα χρονικά

27 Μαΐου 2023 16:32
Πρόστιμο 250 ευρώ για άναμμα φωτιάς σε οικόπεδο - Νέες εξαγγελίες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
Από Ανθή Κουρεντζή

Πρόστιμο: Μπορεί οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν μέσα στον Μάιο να κρατούν χαμηλά τον δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές, ωστόσο η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει επίσημα από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Με την ευκαιρία, δείτε το πρόστιμο για τους οδηγούς. Με την ευκαιρία, δείτε για το νέο πρόστιμο που αφορά τους οδηγούς.

Ξεκινούν από τον Ιούνιο έλεγχοι και περιπολίες από την Πυροσβεστική Ξάνθης

Όπως μας ενημερώνει ο Αν. Διοικητής, Αντιπύραρχος Χρήστος Γκίγκης η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου σηματοδοτεί επαγρύπνηση για την Πυροσβεστική και για τον λόγο αυτό ξεκινούν οι έλεγχοι με περιπολίες στο περιαστικό άλσος καθώς και σε άλλα σημεία ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός. Στόχος είναι αφ’ ενός η πρόληψη αλλά και η αποτροπή εξάπλωσης πυρκαγιών. Επίσης οι έλεγχοι αφορούν και στην τήρηση των απαγορεύσεων καύσης και των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας σε υπαίθριες εργασίες που υποχρεούνται να τηρούν οι πολίτες. Επισημαίνουμε ότι η μη τήρηση των απαγορεύσεων επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και κατά περίπτωση ποινικές κυρώσεις.

Πρόστιμο 250 ευρώ για άναμμα φωτιάς σε οικόπεδο - Νέες εξαγγελίες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Πρόστιμο 250 ευρώ για άναμμα φωτιάς σε οικόπεδο – Το πρώτο για φέτος

Ήδη η Πυροσβεστική Ξάνθης σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν. 4662/2020 και τις υπ’ αριθμ. 19/2020 & 9/2021 Πυροσβεστικές Διατάξεις, έχει επιβάλει διοικητικό πρόστιμο διακοσίων πενήντα 250 ευρώ κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο σε συμπολίτη μας, διότι προέβη σε άναμμα και διατήρηση φωτιάς σε οικοπεδικό χώρο.

10 πρόστιμα πέρσι

Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2022 επιβλήθηκαν δέκα (10) διοικητικά πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις, σε συμπολίτες μας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Ήρεμη η περσινή χρονιά από πυρκαγιές στην Ξάνθη αλλά όχι στην περιφέρειά μας

Αποτιμώντας την περσινή χρονιά ό κ. Γκίκης σημείωσε πως ήταν ήρεμη για την Ξάνθη καθώς δεν είχαμε κάποια σημαντική πυρκαγιά όχι στην περιφέρειά μας. Ειδικότερα έκανε αναφορά στην μεγάλη πυρκαγιά του Δάσους της Δαδιάς που ήταν η μεγαλύτερη στην χώρα, στην πυρκαγιά στην Θάσο και στην Ροδόπη. Και στις τρεις η Πυροσβεστική Ξάνθης συνέδραμε για την αντιμετώπισή τους.

Συνεργασία με τους δήμους

Ο κ. Γκίκης ανέφερε πως έχει γίνει ήδη Συντονιστικό στο Δήμο Μύκης και σε άλλους Δήμους και υπάρχει μια συνεργασία με όλους τους δήμους και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας οι δήμοι υποχρεούνται να καθαρίζουν τα δημοτικά ακίνητα καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους αλλά και τα ιδιωτικά ακίνητα όταν δεν το κάνουν οι ιδιοκτήτες τους, τους οποίους στην συνέχεια χρεώνουν με την δαπάνη του καθαρισμού αλλά και πρόστιμο (0,50 ευρώ το τ.μ.), σύμφωνα με το νόμο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share