Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Στα κάγκελα» 4.000 δικαιούχοι - Το επίδομα που δε μπήκε ποτέ στα ΑΤΜ

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αρκετούς συμπολίτες μας

9 Απριλίου 2023 15:27
«Στα κάγκελα» 4.000 δικαιούχοι - Το επίδομα που δε μπήκε ποτέ στα ΑΤΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίδομα παιδιού: Απλήρωτοι 4.000 δικαιούχοι καθώς απορρίφθηκε η αίτησή τους. Ερωτηματικά και απογοήτευση δημιούργησε σε δεκάδες εκατοντάδες γονείς η μη καταβολή της τελευταίας δόσης του επιδόματος παιδιού που ολοκληρώθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ κατέβαλλε στις 31 Μαρτίου 2023, το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ. Στο μεταξύ είχαμε χαρμόσυνη αναγγελία για χιλιάδες ανέργους - Ποιοί πάνε ταμείο για το νέο επίδομα;

Επίδομα παιδιού: Απλήρωτοι 4.000 δικαιούχοι

Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ, εξηγεί τους λόγους που δεν καταβλήθηκε η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού σε δικαιούχου παρά το γεγονός ότι είχαν υποβάλλει κανονικά την αίτησή τους.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού Α21, κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Διευκρινίζεται ότι το χρέος που εμφανίζεται ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές δεν είναι οριστικό. Θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες που επηρεάζονται καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.

Χρήματα σε ΑΤΜ

Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Οι ως άνω δικαιούχοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού, σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Ποιοι ελέγχονται

Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος αφορά μια μικρή κατηγορία δικαιούχων για τους οποίους ο τρόπος υποβολής της αίτησης απαιτεί πρόσθετους ελέγχους από τους υπαλλήλους.

Ο έλεγχος αυτός διεξάγεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο και αποσκοπεί στην εκκαθάριση των καταλόγων από τυχόν μη δικαιούχους. Η εκκαθάριση αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της και οι δικαιούχοι που αντιστοιχούν στους σχετικούς ελέγχους πληρώθηκαν κανονικά.

Πότε η καταβολή

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share