Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ - Ποιοι πρέπει να την έχουν υποχρεωτικά

Πώς θα την χρησιμοποιούμε;

22 Μαρτίου 2023 20:14
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ - Ποιοι πρέπει να την έχουν υποχρεωτικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ προσεχώς, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Υπουργείο Εργασίας.

Μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται σε:

– ΟΣΕ ΑΕ

– ΕΡΓΟΣΕ

– Hellenic Train

– Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ

– ΟΣΥ

– ΟΑΣΑ

– ΟΣΕΘ

– ΟΑΣΘ

– Αττικό μετρό

– Κτιριακές Υποδομές ΑΕ

– Εγνατία Οδός ΑΕ

– ΕΥΔΑΠ

– ΕΛΤΑ

Ο χρονικός ορίζοντας και ο τρόπος χρήσης της

Στις επιχειρήσεις αυτές αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στους σιδηροδρόμους, τη στιγμή που υπάρχει ενημέρωση και για τις συντάξεις.

Ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της Κάρτας είναι ένας μήνας, δηλαδή ως τα τέλη Απριλίου, ενώ οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας θα ενταχθούν στην επόμενη φάση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα εφαρμόζεται ήδη από το περασμένο καλοκαίρι στις τράπεζες και τα σουπερμάρκετ.

Οι εργαζόμενοι κατεβάζουν την εφαρμογή myErgani mobile app στα κινητά τους τηλέφωνα και σκανάρουν την κάρτα κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους.

Κοινωνικό Μέρισμα: 300 ευρώ στις τσέπες σας! Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση

Σαν κοινωνικό μέρισμα μπορούν να δουν αρκετοί συνταξιούχοι το ποσό των 200 και 300 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση!

Από την 1η Ιανουαρίου η πλειοψηφία των συντάξεων αυξήθηκε, με μέγιστο ποσοστό αύξησης το 7,75%, όμως, υπήρξαν αρκετοί συνταξιούχοι που είδαν ελάχιστοι ή και καμία διαφορά στα χρήματά τους. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την προσωπική διαφορά, η οποία «εξαλείφεται» σταδιακά μέσω των αυξήσεων. Με δεδομένο το θέμα που ανέκυψε η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην καταβολή εφάπαξ επιδόματος από 200 έως 300 ευρώ, για όσους συνταξιούχους έχουν προσωπική διαφορά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που έκανε και αυτή την Κυριακή. «Μένω στο θέμα των συνταξιούχων, καθώς προχθές καταθέσαμε στη Βουλή νομοσχέδιο για να ρυθμίσουμε και το θέμα που ανέκυψε για περίπου 1.100.000 συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς είτε δεν είδαν καθόλου αύξηση, είτε είδαν μικρή αύξηση. Έως τις 31 Μαρτίου λοιπόν, θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση από 200 έως 300 ευρώ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, προσωπική διαφορά έχουν 1.112.000 συνταξιούχοι, με αποδοχές κύριας σύνταξης έως 1.600 ευρώ τον μήνα. Από τη στιγμή που δεν είδαν καμία ή ελάχιστη διαφορά μετά τις αυξήσεις του Ιανουαρίου, θα είναι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 200 έως 300 ευρώ. Η ενίσχυση κλιμακώνεται με βάση το ύψος της σύνταξης αλλά και της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επίδομα 200 ευρώ θα δοθεί σε 158.000 συνταξιούχους. Στα 250 ευρώ θα διαμορφωθεί η ενίσχυση για 394.000 συνταξιούχους ενώ 300 ευρώ θα λάβουν 560.000 χαμηλοσυνταξιούχοι

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share