Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θάνος Σανίδας: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που έκανε την τελευταία πώληση αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Σκλαβενίτη - Οι εταιρείες του, η επένδυση 3 εκατ. ευρώ, το ποδόσφαιρο και ο λόγος που πούλησε

Το πλήρες προφίλ ενός σημαντικού μεγέθους στο θεσσαλικό επιχειρείν

20 Μαρτίου 2023 09:34
Θάνος Σανίδας: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που έκανε την τελευταία πώληση αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Σκλαβενίτη - Οι εταιρείες του, η επένδυση 3 εκατ. ευρώ, το ποδόσφαιρο και ο λόγος που πούλησε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης προχώρησε σε μια νέα έξυπνη κίνηση, με την εξαγορά της AS Αγορά στη Λάρισα να προκαλεί νέο «κρότο» στην αγορά, δείχνοντας τη δυναμική της κορυφαίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην χώρα τη δεδομένη στιγμή.

Σημειώνεται ότι στην Θεσσαλία η Σκλαβενίτης διαθέτει 25 καταστήματα, εκ των οποίων 4 είναι στην Λάρισα. Με την κίνηση αυτή εισέρχεται πιο δυναμικά στη διοικητική πρωτεύουσα της περιφέρειας, αποκτώντας καταστήματα που βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η AS Αγορά, που ανήκει στον επιχειρηματία Θάνο Σανίδα, ο οποίος ασχολείται με τον κλάδο των κατασκευών, αναλαμβάνοντας μεγάλα έργα, υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια... πολύφερνη νύφη, με άλλες μεγάλες αλυσίδες να είχαν προσεγγίσει τον κ. Σανίδα για πλήρη εξαγορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Θάνος Σανίδας δεν εμφανίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο της λιανεμπορικής αλυσίδας.

AS Αγορά πώληση

Το προφίλ του Θάνου Σανίδα

Ποιος είναι, όμως, ο Θάνος Σανίδας; Από μια πρώτη αναζήτηση που κάνει κάποιος στο διαδίκτυο, ο ίδιος είναι ένα σημαντικό μέγεθος στο επιχειρείν της Λάρισας, αναλαμβάνοντας σημαντικά έργα στον χώρο των κατασκευών, έχοντας ως παράδειγμα τα Λατομεία Τυρνάβου.

Η εταιρεία Λατομεία Τυρνάβου Α.Ε. δραστηριοποιείται στην κατασκευή μεγάλων έργων κυρίως του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού τομέα και κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης σε όλες τις κατηγορίες έργων.

Στην εταιρεία ανήκουν και τα Λατομεία Μαρμαρόσκονης – Μαρμαροψηφίδας και άλλων θραυστών υλικών στις περιοχές του Τυρνάβου Λάρισας και Αγιονερίου Ελασσόνας. Διαθέτοντας πιστοποιήσεις ποιότητας, ασφάλειας εργασίας και περιβαλλοντικής διαχείρισης η εταιρεία εφαρμόζει υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές σε όλες τις δραστηριότητές της, ενώ όλα τα προϊόντα της έχουν σήμανση CE.

Από την ίδρυση της η Εταιρεία (1997) ασχολούνταν αποκλειστικά με την κατασκευή μεγάλων έργων κυρίως Δημοσίου αλλά και Ιδιωτικού Φορέα (προϋπήρχε στο κατασκευαστικό χώρο, από το 1967 ως ατομική επιχείρηση του κ. Σανίδα Αστερίου). Το έτος 1997 προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις για την απόκτηση Λατομείων Μαρμαρόσκονης – Μαρμαροψηφίδας και άλλων θραυστών υλικών. Η εταιρεία με την σημερινή της νομική μορφή και με διακριτικό τίτλο «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε» είναι καταχωρημένη στο Γ.Ε.Μ.Η. (Υπηρεσία Γενικού Εμπορικού Μητρώου) με αριθμό 26569840000. Η εταιρεία κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 5ης τάξης σε όλες τις κατηγορίες έργων.

Θάνος Σανίδας Ηρακλής Λάρισας

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της εταιρείας οφείλεται στον συνεχή εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, επένδυση που στοχεύει στην βελτίωση της παραγωγικότητας αλλά και του ποιοτικού αποτελέσματος. Σημαντική βαρύτητα έχει δοθεί στην προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού.

Ο Θάνος Σανίδας, όμως, δε σταματά εκεί, καθώς προ διετίας έγινε γνωστή μια επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για δημιουργία πρότυπης εμπορικής στοάς στη Λάρισα μαζί με τους επιχειρηματίες Ηλία Ματθαίου και Λευτέρη Κυριακάκη, ενώ επίσης είναι αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή Λάρισας, που αγωνίζεται στη Super League 2.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share