Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Τελευταίες ώρες για το Market Pass: Πότε κλείνει η πλατφόρμα - Πότε έρχονται οι επόμενες πληρωμές (video)

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία της αίτησης

15 Μαρτίου 2023 14:18
Τελευταίες ώρες για το Market Pass: Πότε κλείνει η πλατφόρμα - Πότε έρχονται οι επόμενες πληρωμές (video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα Τετάρτη, μεσάνυχτα της 15ης Μαρτίου, κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Market Pass και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες πληρωμές.

Αναλυτικά, εισέρχεστε στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet, Σήμερα Τετάρτη, μεσάνυχτα της 15ης Μαρτίου, κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Market Pass και ξεκινά η αντίστροφησυμπληρώνετε το κινητό σας τηλέφωνο καθώς και ένα email. Με την συμπλήρωση των κωδικών ενημερώνεστε εάν η αίτησή σας εγκρίνεται ή απορρίπτεται.

Market Pass: Χαμός με τις αιτήσεις - Το τεχνικό λάθος που «πετάει» εκτός δικαιούχους και δίνει σε άλλους... bonus

Ένα τεχνικό λάθος στον σχεδιασμό του Market Pass κρατά πολλούς δικαιούχους εκτός επιδότησης, ενώ σε άλλους δίνει... bonus.

Μέχρι και τις 15 Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το Market Pass, που δεν είναι μάλιστα απίθανο να πάρει και μια μικρή παράταση.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας. Ως μέλη του νοικοκυριού, δε, λογίζονται οι σύζυγοι ή και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους, τα λοιπά εξαρτώμενα από αυτούς μέλη και οι φιλοξενούμενοί τους σύμφωνα με την τελευταία Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή υποβλήθηκε έως και 31/12/2022.

Και κάπου εδώ μπαίνει ένας σημαντικός αστερίσκος.

Βάσει της παραπάνω διατύπωσης, οι πολίτες που εμφανίζονται στις φορολογικές δηλώσεις του 2021 ως φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται να κάνουν αίτηση.

Αντίθετα, αίτηση κάνει αυτός που φιλοξενεί, ο οποίος δηλώνει τον φιλοξενούμενο ως μέλος του νοικοκυριού - αυξάνοντας έτσι το όριο του εισοδηματικού κριτηρίου (+ 5.000 ευρώ) και βεβαίως το χρηματικό ποσό της επιδότησης ανά μήνα.

Η προϋπόθεση αυτή δημιουργεί σύγχυση μεταξύ των δικαιούχων, καθώς κάποιοι που ήταν φιλοξενούμενοι το 2021, δεν είναι το 2022 και παρόλα αυτά μένουν εκτός της οικονομικής ενίσχυσης του Market Pass.

Η ιδιαίτερη περίπτωση της χηρείας

Το παραπάνω τεχνικό πρόβλημα επηρεάζει εν πολλοίς και ανθρώπους που χήρεψαν.

Εφόσον δηλώνονταν ως φιλοξενούμενοι συζύγου που απεβίωσε το 2021 ή το 2022 μένουν εκτός επιδότησης.

Αντίθετα αν χήρεψαν και δήλωναν ως φιλοξενούμενο τον/την σύζυγο, λαμβάνουν την επιδότηση που αντιστοίχει στο ζευγάρι χωρίς τέκνα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share