Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή - Τι να προσέχετε

Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να καταθέσουν online τις πινακίδες του

27 Φεβρουαρίου 2023 15:34
Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή - Τι να προσέχετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δίμηνη παράταση που έδωσε η κυβέρνηση για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων 2023, εκπνέει αύριο Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα του μήνα. Την ίδια ακριβώς λήξη έχει και η προθεσμία για όσους αποφασίσουν να καταθέσουν online τις πινακίδες κυκλοφορίας. Με την ευκαιρία, δείτε τα τσουχτερά πρόστιμα για την καθυστερημένη πληρωμή των τελών.

Η συνέχεια έχει βαριά πρόστιμα και μόνο, καθώς όσοι δεν εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας εμπρόθεσμα (και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες) θα τα βρουν διπλασιασμένα στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxisnet.

Για όσους δε «φιλοδοξούν» να κινήσουν τα οχήματά τους παράνομα (έχοντας θέσει online τα οχήματά τους σε ακινησία), τότε εκτός των διπλάσιων Τελών Κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους έως 10.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι, τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2023 υπολογίζονται με βάση την πρώτη άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, τον κυβισμό του κινητήρα και τις εκπομπές CO2.

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή

«Λαίλαπα» με τα νέα πρόστιμα: Τόσο θα «τιμωρείται» η κράτηση θέσης πάρκινγκ στον δρόμο

Μία θέση πάρκινγκ μπορεί να γίνει μαρτύριο για πολλούς οδηγούς και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου πολλές φορές χρειάζεται τεράστια υπομονή.

Όμως το φαινόμενο με τις «ρεζερβέ» θέσεις στάθμευσης με διάφορα εμπόδια όπως καρέκλες, γλάστρες, καφάσια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς που βάζουν διάφοροι για να καταλαμβάνουν το οδόστρωμα ώστε να παρκάρουν οι ίδιοι ή οι πελάτες τους, νομίζοντας ότι ο δρόμος τους ανήκει, είναι μία νέα μόδα που ταλαιπωρεί τους οδηγούς.

Ποιο είναι το πρόστιμο

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι πως η συγκεκριμένη ενέργεια τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο απόν Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Με την ευκαιρία, δείτε τα πρόστιμα για οδηγούς που δεν έχουν αυτά τα 7 αντικείμενα στο αμάξι τους.

«Λαίλαπα» με τα νέα πρόστιμα - Τόσο θα «τιμωρείται» η κράτηση θέσης πάρκινγκ στον δρόμο

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων στον δημόσιο δρόμο ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτό, η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά από τηνγνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.

Αυτό δείχνει πως ο δρόμος μπροστά από την ιδιοκτησία είναι δημόσιος και σύμφωνα με τον K.Ο.Κ. τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share