Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανατροπή για το Market Pass - Τι αλλάζει στο μέτρο (Video)

Στο τραπέζι παράταση δύο μηνών

10 Φεβρουαρίου 2023 09:44
Ανατροπή για το Market Pass - Τι αλλάζει στο μέτρο (Video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων του Market Pass αναμένεται να ανοίξει περί τις 20 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, δείτε μέχρι πότε θα μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα οι δικαιούχοι.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν το Market Pass, την επιδότηση δηλαδή για τις αγορές τους σε σούπερ μάρκετ και όχι μόνο μπορούν να κάνουν αιτήσεις μέχρι 15 Μαρτίου. Μάλιστα, θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για το Market Pass από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό και σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής τους, συμπληρώνοντας τον αριθμό IBAN.

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση το Market Pass να παραταθεί για δύο με τρεις μήνες, καθώς στοχεύει στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών σε μια περίοδο μεγάλης ακρίβειας.

Market Pass: Χρονοδιάγραμμα πληρωμών στους δικαιούχους

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου και επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα - μήνα.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου και επιλέξουν πληρωμή στην τράπεζα θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Εως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.

Όσον αφορα τις πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού, για αιτήσεις έως 28 Φεβρουαρίου, οι πληρωμές για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου θα γίνουν έως τις 3 Μαρτίου και αντίστοιχα τριπλή δόση έως τις 20 Μαρτίου θα λάβουν όσοι κάνουν αιτήσεις έως τις 15 Μαρτίου. Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share