Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Έσκασε νέα οικονομική "βόμβα" - Συναγερμός στα ATM της χώρας

Σας αφορά!

1 Φεβρουαρίου 2023 12:56
Έσκασε νέα οικονομική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα σε σπουδαστές ΙΕΚ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας οι σπουδαστές ΙΕΚ υποβάλλοντας την αίτηση θα έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν το επίδομα όπως οι φοιτητές των πανεπιστημίων. Με την ευκαιρία, δείτε το νέο μπόνους επίδομα των 300 ευρώ.

Οι σπουδαστές θα πάρουν 1.500 ευρώ ή 2.000 ευρώ εάν συγκατοικούν με άλλο σπουδαστή στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα. Διευκρινίζεται ότι τα μισθωτήρια συμβόλαια θα πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες και να έχουν συναφθεί πριν τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Η ιδιότητα του συγκατοικούντος, ως ενεργού καταρτιζόμενου κατά το εκπαιδευτικό έτος για το οποίο υποβάλλεται η αίτηση, ελέγχεται με αυτόματη διασύνδεση - διαλειτουργικότητα του Πληροφοριακού Συστήματος υποβολής αιτήσεων με το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ)

Έσκασε νέα οικονομική 'βόμβα' - Συναγερμός στα ATM της χώρας

Υποβολή αιτήσεων

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 θα υποβάλλονται από τις 01/02/2023 έως και τις 14/02/2023, στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα στον σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Απαραίτητες προϋπόθεσεις

Για την υποβολή της αίτησης πρέπει ο καταρτιζόμενος για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι

  • Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Να είναι εγγεγραμμένος στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ)
  • Να είναι κάτοχος Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ.
  • Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του καταρτιζόμενου και όχι των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

«Ταμείο» για χιλιάδες δικαιούχους - Επίδομα 150 μέχρι 200 ευρώ άμεσα

Σήμερα, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η νέα κλήρωση του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” της περιόδου 2022-2023 για επιπλέον 125.000 δικαιούχους.

Η κλήρωση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά που γίνεται για το πρόγραμμα και στο πλαίσιο αυτής θα δοθούν voucher ύψους 150 ευρώ σε κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ σε κάθε ΑΜΕΑ τα οποία θα πρέπει να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. Με την ευκαιρία, δείτε και τη νέα εξέλιξη με τις συντάξεις: «Στα κάγκελα» χιλιάδες δικαιούχοι - Δυσάρεστες εκπλήξεις στα ΑΤΜ

Επίσης επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι των vouchers δεν έχουν κάποιον περιορισμό στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, αλλά ούτε και στην περίοδο που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση της ατομικής τους ψηφιακής επιταγής. Επίσης δεν υπάρχει κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, επειδή στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα ολόκληρης της χώρας.

Άυλη προπληρωμένη κάρτα: Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Οι κληρωθέντες του προγράμματος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι τις 30/6/2023.
  • Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής, χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!
  • Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήστε το voucher

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ είτε εφάπαξ, είτε να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες τον χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν το το ερώτημά τους μέσω email στο [email protected]

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας είπε πρόσφατα πως έχει διασφαλίσει μαζί με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί μέχρι το 2025.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share