Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδειάζει η «κλεψύδρα» στο Taxisnet - Τσουχτερά πρόστιμα για χιλιάδες οδηγούς

Ποιους αφορά και ποια τα ποσά

15 Ιανουαρίου 2023 15:44
Αδειάζει η «κλεψύδρα» στο Taxisnet - Τσουχτερά πρόστιμα για χιλιάδες οδηγούς
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μισοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει ακόμα τα τέλη κυκλοφορίας 2023 και είναι πιθανό να εξαντλήσουν την παράταση που έχει δοθεί.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ (42% των εγγεγραμμένων εσόδων) από 2.830.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις πινακίδων φαίνεται να έχουν μειωθεί.

Δείτε επίσης: Έκτακτες ανατροπές στο Taxisnet - Φορολογικός «πυρετός» μέσα στο 2023

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της προθεσμίας καταβολής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για το 2023 εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου και η παράταση αυτή αφορά και την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους σκοπεύουν να καταθέσουν πινακίδες να κυκλοφορήσουν για δύο μήνες «δωρεάν» τα οχήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ότι όσοι σκοπεύουν να μεταβιβάσουν τα οχήματά τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, για να μπορέσουν να τα πουλήσουν θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος. Για τους φορολογούμενους αυτούς, δεν ισχύει η παράταση της προθεσμίας καταβολής των τελών έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Τέλη κυκλοφορίας 2023
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς μπορούν να πληρώσουν

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

  • μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
  • στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share