Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Σφαγή» με τις συντάξεις - Αλαλούμ με τις αυξήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

13 Ιανουαρίου 2023 12:55
«Σφαγή» με τις συντάξεις - Αλαλούμ με τις αυξήσεις για χιλιάδες δικαιούχους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σημαντική αύξηση στο ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν θα δουν εντός του επόμενου διαστήματος συνταξιούχοι όλων των Ταμείων.

Η απόφαση που έχει ήδη λάβει τις υπογραφές των υπ. Εργασίας και Οικονομικών, προβλέπει μέση αύξηση, επί της μικτής σύνταξης, στο 7,75% Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το συνολικό ποσό των κύριων συντάξεων με έναρξη καταβολής έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022 αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου 2023 κατά 7,75%.

Δείτε επίσης: Σύνταξη πριν τα 62! Ποιοι οι "τυχεροί" - Τι ισχύει για γονείς και πλασματικά έτη

Ποιοι συνταξιούχοι βγαίνουν κερδισμένοι

Ειδικότερα, 1.724.713 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Οι αυξήσεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, οι οποίες θα καταβληθούν στα τέλη Ιανουαρίου. Μάλιστα, σε αυτές τις πληρωμές θα μπουν και οι αναδρομικές αυξήσεις για τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει πως ένας συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη 1.000 ευρώ, θα λάβει αντί για 1.077,5 ευρώ, 1.155 ευρώ.

Αναλυτικά:

  1. Το 94,6% των συνταξιούχων θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στις αποδοχές τους.
  2. Διπλές αυξήσεις θα δουν πάνω από 1,3 εκατομμύριο συνταξιούχοι.
  3. Ενας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη.
  4. Το 83% όσων διαθέτουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα δουν και αυτοί αυξήσεις μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της καταβολής της ενίσχυσης των 250 ευρώ.

Συντάξεις αυξήσεις

Πότε καταβάλλονται

Συγκεκριμένα:

-Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα Τρίτης.

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, θα πληρωθούν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8, θα πληρωθούν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με την καταβολή να γίνεται το απόγευμα της Πέμπτης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share