Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πρωτοχρονιάτικη "ανάσα" για τους πολίτες - Ποδαρικό με νέο επίδομα 1.500 ευρώ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

2 Ιανουαρίου 2023 19:14
Πρωτοχρονιάτικη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ως κύριος δικαιούχος, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Ενίσχυση και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» (κωδικός ΟΠΣ 5067215), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με βάση την με αρ. πρωτ.: 2735/10.11.2021 Απόφαση Ένταξης της Περιφερειάρχη
Ιονίων Νήσων και την με αρ. πρωτ. οικ.1034/29.04.2022 1η τροποποίηση της. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020». Με την ευκαιρία, δείτε ποιό επίδομα "πετσοκόβουν".

Στο πλαίσιο της ως άνω Πράξης υλοποιείται με ευθύνη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ από εξωτερικό ανάδοχο το Υποέργο 1 «Ενέργειες συμβουλευτικής υποστήριξης, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων».

Αντικείμενο του είναι η υλοποίηση σειράς ενεργειών συμβουλευτικής υποστήριξης, στοχευμένης επαγγελματικής κατάρτισης & πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων για 600 ανέργους, περιλαμβανομένων των νέων πτυχιούχων και των μακροχρόνια ανέργων, με έμφαση σε εκείνους οι οποίοι είναι
χαμηλής εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 300 ώρες και θα υλοποιηθούν από εξωτερικό Ανάδοχο. Ειδικότερα η θεωρητική κατάρτιση θα έχει διάρκεια 150 ώρες, και η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις θα έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες. Η θεωρητική κατάρτιση με την ολοκλήρωση της θα οδηγεί σε πιστοποίηση από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2023
και ώρα 23:59:59.

Για την υποβολή αίτησης πατήστε ΕΔΩ.

Η υλοποίηση των δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης θα καλύψει το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η παρούσα Πρόσκληση καλεί τους ενδιαφερόμενους δυνητικά ωφελούμενους άνεργους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης του Υποέργου 1 της Πράξης.

Πρωτοχρονιάτικη 'ανάσα' για τους πολίτες - Ποδαρικό με νέο επίδομα 1.500 ευρώ

Επίδομα 1.500 ευρώ

Οι ωφελούμενοι μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών κατάρτισης (συμβουλευτική θεωρητική κατάρτιση-πιστοποίηση) θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) ανά ώρα κατάρτισης και μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών πρακτικής άσκησης θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) ανά ώρα πρακτικής άσκησης.

Προϋπόθεση της καταβολής των εκπαιδευτικών επιδομάτων της θεωρητικής κατάρτισης είναι:

  • η συμμετοχή και ολοκλήρωση των προβλεπομένων συνεδριών επαγγελματικής συμβουλευτικής
  • συμμετοχή και ολοκλήρωση του προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης
  • συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης

Προϋπόθεση της καταβολής των εκπαιδευτικών επιδομάτων της πρακτικής άσκησης είναι η συμμετοχή και ολοκλήρωση του προγράμματος πρακτικής άσκησης.

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται συνολικά για κάθε καταρτιζόμενο σε 750,00 € (150 ώρες X 5 €/ώρα).

Το επίδομα πρακτικής άσκησης ανέρχεται συνολικά για κάθε καταρτιζόμενο σε 750,00 € (150 ώρες X 5 €/ώρα).

Η καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων θα γίνεται με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του ωφελούμενου τον οποίο έχει δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης
συμμετοχής του στο έργο.

Δικαίωμα Συμμετοχής – Προϋποθέσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν υποχρεωτικά και επί ποινή αποκλεισμού, άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

I. Είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

II. Είναι μόνιμοι κάτοικοι μιας εκ των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

III. Δεν έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο τα τελευταία δύο (2) έτη πριν τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης επιλογής ωφελουμένων.

Σημειώνεται ότι οι άνεργοι, που θα συμμετέχουν στην δράση, θα πρέπει να είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) καθ’ όλη τη διάρκεια
της συμμετοχής τους στη δράση (συμβουλευτική, θεωρητική κατάρτιση, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση).

Ό έλεγχος της ιδιότητας του ανέργου θα γίνεται σε τέσσερα (4) χρονικά σημεία:

I. Κατά την αίτηση του ωφελουμένου και αξιολόγησή της

II. Κατά την είσοδο στην Πράξη, δηλαδή κατά την 1η ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής

III. Την πρώτη ημέρα της θεωρητικής κατάρτισης

IV. Κατά την υποβολή της δήλωσης έναρξης πρακτικής άσκησης.

Ειδικότερα:

O ωφελούμενος θα πρέπει να αποστείλει στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: μέχρι και μια μέρα πριν την 1η ατομική συνεδρία συμβουλευτικής, Βεβαίωση διαστήματος ανεργίας στην οποία φαίνεται η έναρξη της ισχύουσας ανεργίας μέχρι και την ημέρα έκδοσής της η οποία θα έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία υλοποίησης της 1ης συμβουλευτικής.
μέχρι και μια μέρα πριν την 1η ημέρα θεωρητικής κατάρτισης, Βεβαίωση διαστήματος ανεργίας στην οποία φαίνεται η έναρξη της ισχύουσας ανεργίας μέχρι και την ημέρα
έκδοσής της η οποία θα έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία υλοποίησης της 1ης ημέρας θεωρητικής κατάρτισης. μέχρι και μια μέρα πριν την 1η ημέρα πρακτικής άσκησης, Βεβαίωση διαστήματος ανεργίας στην οποία φαίνεται η έναρξη της ισχύουσας ανεργίας μέχρι και την ημέρα έκδοσής της η οποία θα έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία υλοποίησης της ημέρας πρακτικής άσκησης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share