Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη»: Πάνω από 600 κωδικοί - Η πρώτη λίστα με τα παιχνίδια από 15 αλυσίδες καταστημάτων (Video)

Eφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου

14 Δεκεμβρίου 2022 08:14
Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη»: Πάνω από 600 κωδικοί - Η πρώτη λίστα με τα παιχνίδια από 15 αλυσίδες καταστημάτων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το «καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ και το «καλάθι του Άϊ Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών. Ωστόσο, το τέλος του έτους πλησιάζει και μαζί με αυτό οι φορολογούμενοι καλούνται να διεκπεραιώσουν κάποιες βασικές εκκρεμότητες και υποχρεώσεις τους.

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου είναι ένα διευρυμένο, ως προς τις κατηγορίες, «καλάθι του νοικοκυριού» καθώς προστέθηκαν η γαλοπούλα και το μοσχάρι καθώς και τα γλυκίσματα: βασιλόπιτα ή τσουρέκι και η σοκολάτα.

Το «καλάθι του Άϊ Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αναρτάται στο e-καταναλωτής όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Αναλυτικά οι κατηγορίες είναι:

  • Επιτραπέζια / Παζλ
  • Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  • Βρεφικά παιχνίδια
  • Φιγούρες δράσης
  • Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
  • Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα
  • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  • Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
  • Λούτρινα
  • Μουσικά παιχνίδια

Στην ειδική κατηγορία στο e-katanalotis.gov.gr έχουν αναρτήσει λίστες με παιχνίδια συνολικά 15 αλυσίδες καταστημάτων. Η τιμή των προϊόντων που αναγράφεται αφορά την εβδομάδα 14-12-2022 με 20-12-2022.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share