Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανικός εν όψει στα ΑΤΜ - Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα των 200€

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

12 Δεκεμβρίου 2022 15:07
Πανικός εν όψει στα ΑΤΜ - Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα των 200€
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντίστροφα έχουν αρχίσει να μετρούν πλέον, χιλιάδες δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που έχει εξαγγείλει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Και αυτό το βοήθημα εντάσσεται στα ποσά που θα διατεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και που αγγίζουν μεγάλο «κομμάτι» μισθωτών και συνταξιούχων, χωρίς βεβαίως να εξαιρούνται και οι επαγγελματίες. Η επιπλέον έκτακτη ενίσχυση προστίθεται στη μακρά λίστα των επιδομάτων που θα δοθούν και έως πριν από τις γιορτές.

Το συγκεκριμένο επίδομα αφορά τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν ως «δώρο» ποσό που αντιστοιχεί σε εκείνο που μπαίνει στους λογαριασμούς τους σε κάθε τακτική πληρωμή.

Δείτε επίσης: "Έσκασε" 600ευρω επίδομα! Ποιοι το παίρνουν & ποιοι εξαιρούνται

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
  • 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Έτσι, για παράδειγμα, οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά που πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δικαιούται 400 ευρώ (300 ευρώ οι γονείς και 100 ευρώ τα δυο παιδιά) και θα λάβει με την πληρωμή προσαυξημένο κατά 400 ευρώ ποσό.

Επίδομα 200 ευρώ

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Έτσι, εντός του Δεκεμβρίου κάποιος που παίρνει σήμερα 200 ευρώ θα πάρει 400 ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι που λαμβάνουν 900 ευρώ θα πάρουν τα διπλάσια, δηλ. 1.800 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που δίνεται από τον ΟΠΕΚΑ σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά και αποτελεί ένα αναγκαίο δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  • την εισοδηματική ενίσχυση
  • τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης
  • τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share