Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Βόμβα" χρυσού σε ΑΤΜ - "Κόκκινη" προειδοποίηση για τους καταναλωτές

Μεγάλη προσοχή!

9 Δεκεμβρίου 2022 10:41
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρώτο ATM χρυσού που διαθέτει νομίσματα χρυσού με το πάτημα ενός κουμπιού, εγκαταστάθηκε στην Ινδία, μια χώρα όπου το πολύτιμο αυτό μέταλλο θεωρείται ασφαλής και ελκυστική επένδυση. Με την ευκαιρία, δείτε την οικονομική βόμβα με το επίδομα των 250 ευρώ που έσκασε στα ΑΤΜ.

Το ΑΤΜ χρυσού, που στήθηκε στην πόλη Χιντεραμπάντ στη νότια Ινδία, εξωτερικά, μοιάζει με ένα συνηθισμένο μηχάνημα ανάληψης μετρητών, είναι δημιούργημα της GoldSikka και διαθέτει χρυσά νομίσματα που ζυγίζουν μεταξύ 0,5 και 100 γραμμαρίων.

Ένα νόμισμα 100 γραμμαρίων αξίζει περίπου 7.000 δολάρια, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη οι χρήστες να κρύβουν καλά τον αριθμό ‘pin’ τους από όποιον βρίσκεται κοντά τους στο μηχάνημα.

«Αντί να πηγαίνει κανείς σε κοσμηματοπωλεία, μπορεί να έρθει εδώ απευθείας και να πάρει από εδώ νομίσματα», δήλωσε ο Πρατάπ, αντιπρόεδρος της GoldSikka, που έδωσε μόνο το μικρό του όνομα.

Η Ινδία είναι η δεύτερη σε κατανάλωση χρυσού χώρα διεθνώς. Τα δύο τρίτα της ζήτησης για χρυσό στην Ινδία προέρχονται κυρίως από μη αστικές περιοχές, όπου τα κοσμήματα αποτελούν τον πιο συνηθισμένο τρόπο τοποθέτησης χρημάτων.

Το ATM χρυσού, που άρχισε να λειτουργεί το Σάββατο, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 5 κιλά χρυσού. Οι πελάτες τοποθετούν τις πιστωτικές τους κάρτες στο μηχάνημα και επιλέγουν το βάρος του νομίσματος.

«Η όλη συναλλαγή πήρε λιγότερο από ένα λεπτό. Άρα, όποιος ψάχνει για επένδυση, νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προμηθευτεί χρυσό», δήλωσε πελάτης που στάθηκε στην ουρά του ΑΤΜ για να αγοράσει χρυσά νομίσματα.

Χριστουγεννιάτικη "έκρηξη" στα ΑΤΜ - Έρχεται τριπλός "μποναμάς" για τους συνταξιούχους

Τριπλός «μποναμάς» έρχεται για τους συνταξιούχους 20 με 23 Δεκεμβρίου, καθώς πέραν της πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου που θα γίνει 21, 22 και 23 του μήνα, καταβάλλεται ταυτόχρονα:

  • Το επίδομα των 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου για περίπου 1,1 εκατ. δικαιούχους με μικτή σύνταξη ή άθροισμα συντάξεων κάτω από 851 ευρώ το μήνα ή κάτω από 800 ευρώ μετά τις ασφαλιστικές κρατήσεις.
  • Η αύξηση από την κατάργηση ειδικής εισφοράς σε όσους έχουν πάνω από 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη και θα είναι μόνιμη, με 5 ως 40 ευρώ μηνιαίο όφελος, για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους.
  • Η 4η δόση από την αύξηση που πήραν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων βάσει των συντελεστών αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση 280.000 παλαιοί συνταξιούχοι με πάνω από 30 και κυρίως πάνω από 35 έτη ασφάλισης. Με την ευκαιρία, δείτε την ανακοίνωση για τις συντάξεις Ιανουαρίου.

Χριστουγεννιάτικη

Αυξήσεις

Οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες για τους περισσότερους συνταξιούχους, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα θα πληρωθούν τη σύνταξη Φεβρουαρίου με τη μεγάλη αύξηση κατά 7,75% στις αποδοχές τους, η οποία θα είναι διπλή, καθώς θα περιλαμβάνει και την αύξηση στη σύνταξη του Ιανουαρίου.

Πληρωμές

Οι πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιούνται νωρίτερα από το καθιερωμένο εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι πληρωμές ανά Ταμείο που ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες:

  • Την Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share