Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καλάθι του Αϊ Βασίλη: Τα τέσσερα προϊόντα που προστέθηκαν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά - Γιατί δεν μπήκαν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες (Video)

Δείτε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει

8 Δεκεμβρίου 2022 11:28
Καλάθι του Αϊ Βασίλη: Τα τέσσερα προϊόντα που προστέθηκαν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά - Γιατί δεν μπήκαν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού έχουν προστεθεί τέσσερα προϊόντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά: το μοσχάρι, η γαλοπούλα, η βασιλόπιτα – τσουρέκι και η σοκολάτα, και όπως τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης «το καλάθι λειτουργεί και όποιος το επιλέγει κερδίζει χρήματα».

«Είμαστε σε τέτοιες εποχές πληθωρισμού και δυσκολίας που το να κερδίζουν λεφτά οι συμπολίτες σου είναι μεγάλη υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν βάλαμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα. Ήταν δική μου απόφαση αυτή. Δεν ήθελα να δώσω ένα σήμα ότι πρέπει και αυτά τα παραδοσιακά γλυκά να τα παίρνουμε υποχρεωτικά από τα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν πάρα πολλά ζαχαροπλαστεία, πάρα πολύ φούρνοι που φτιάχνουν τόσο ωραία γλυκά και θα τα προσφέρουμε μέσα στις εορτές».

Για το καλάθι του «Άϊ Βασίλη» είπε με αυτή τη λογική δεν χρειαζόταν να αγοράζονται τα παιχνίδια από το σούπερ μάρκετ.

«Ο ενθουσιασμός που τα καταστήματα παιχνιδιών έχουν δείξει για το καλάθι του Άη Βασίλη είναι μεγάλος. Χθες μου έστειλαν τα πρώτα μέιλ με τα προτεινόμενα καλάθια. Όλος ο κλάδος των παιχνιδιών οριζόντια θα είναι στο καλάθι. Βλέπω όμως ότι το καλάθι θα έχει πολύ μεγάλη χαρά μέσα. Δεν θα είναι δηλαδή τσουρούτικο, θα έχει πολλά πράγματα» σημείωσε.

Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι του Άϊ Βασίλη»

Σε ό,τι αφορά στα παιχνίδια για να δοθεί ένα σήμα στην αγορά ότι δεν μπορεί όλες οι αγορές να γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, όπως είπε ο υπουργός , σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών δημιουργήθηκε το «καλάθι του Άη Βασίλη» που θα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών και θα ισχύει 14 Δεκεμβρίου έως 11 Ιανουαρίου. Το συγκεκριμένο καλάθι θα φέρει ειδικό σήμα.

Οι 10 κατηγορίες παιχνιδιών είναι:

  • Βρεφικά
  • πάζλ
  • φιγούρες δράσης
  • κατασκευές
  • οχήματα, ηλεκτρονικά και τηλεκατευθυνόμενα
  • αθλητικά
  • επιτραπέζια
  • κούκλες και λούτρινα
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share