Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οικονομικό βοήθημα πριν τα Χριστούγεννα - Έρχεται έκτακτο επίδομα 600 ευρώ

Ποιοί θα το λάβουν;

5 Δεκεμβρίου 2022 20:40
Οικονομικό βοήθημα πριν τα Χριστούγεννα - Έρχεται έκτακτο επίδομα 600 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εφάπαξ ενίσχυση για τα στελέχη του λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. ύψους 600 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. Με την ευκαιρία, δείτε το νέο επίδομα που θα "σκάσει" στα ΑΤΜ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη στις Σέρρες και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει τη διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

«Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κόσμο για τη «ζεστή υποδοχή του εδώ, στην καρδιά του Μοριά», και πρόσθεσε ότι η υποδοχή και το χειροκρότημα του κόσμου τού δίνουν «τεράστια δύναμη».

«Μπορούμε πια να μιλάμε για μια Ελλάδα που πέτυχε να γυρίσει σελίδα βαδίζοντας μπροστά και στοχεύοντας υψηλότερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει ανάπτυξη της οικονομίας της κοντά στο 6%, διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, με τη χαμηλότερη ανεργία εδώ και 12 χρόνια».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «πίσω από τους αριθμούς, που πολλές φορές μοιάζουν απόμακροι στους πολίτες, κρύβεται μια ζωντανή πραγματικότητα».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ότι «ή είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια, ή είσαι με τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ευημερία». «Στηρίζουμε την Ουκρανία και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο: με ανοιχτή την πληγή της Κύπρου δεν γίνεται ο ελληνισμός να δεχτεί κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η βίαιη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία διαμορφώνει πρωτόγνωρο περιβάλλον αβεβαιότητας. Δεν χωρούν υπεκφυγές. Ή είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια, ή είσαι με την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία. Ήταν φυσικό η Ελλάδα να βρεθεί αμέσως στο πλευρό της αμυνόμενης Ουκρανίας. Εδώ, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, διαρκής υπενθύμιση για τη δική μας ελευθερία.

Έκτακτο 400ευρώ χριστουγεννιάτικο επίδομα για ανέργους - Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ για τους άνεργους ναυτικούς προβλέπεται, υπό τη μορφή βοηθήματος, για τις εορτές των Χριστουγέννων από τον Οίκο Ναύτου. Παράλληλα, τη χορήγηση μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

Η οικονομική ενίσχυση δίνεται στους άνεργους ναυτικούς, υπό προϋποθέσεις, που περιγράφονται αναλυτικά σε κοινή απόφαση των υπουργών Ναυτιλίας και Οικονομικών.

Δείτε αναλυτικά:

ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που χορηγείται στους άνεργους ναυτικούς καθορίζεται ως εξής:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022

Σε όλους τους δικαιούχους άνεργους ναυτικούς το ποσό ανέρχεται σε : 400,00 € (τετρακόσια ευρώ).

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

Η χρονική περίοδος ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων ναυτικών για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω των εορτών των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 ορίζεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας από 28/11/2022 έως και 23/12/2022.

Η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιείται σταδιακά.

Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών για έλεγχο είναι αποκλειστική για το διάστημα, από 28/11/2022 έως και 22/12/2022.

Η κατάθεση για τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται ως εξής:

  • Στην Κεντρική Υπηρεσία του Οίκου Ναύτου Πειραιά για όσους ναυτικούς κατοικούν στην Αθήνα και Πειραιά.
  • Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται αυτοπροσώπως (με την επίδειξη του ναυτικού φυλλαδίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας) με σφραγισμένο φάκελο μεγέθους Α4 και αυστηρά στις οριζόμενες ημερομηνίες και ώρες όπως αυτές εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα με βάση το αρχικό γράμμα του επιθέτου του ναυτικού.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

Η κατάθεση για τον έλεγχο των δικαιολογητικών του επιδόματος 400 ευρώ για ανέργους

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share