Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίδομα ελαστικών μέσω taxisnet - Όλη η αλήθεια για το τι πραγματικά ισχύει

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

3 Δεκεμβρίου 2022 16:55
Επίδομα ελαστικών μέσω taxisnet - Όλη η αλήθεια για το τι πραγματικά ισχύει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά έχουν ακουστεί για το επίδομα των ελαστικών στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει επίδομα για λάστιχα αυτοκινήτου; Η συζήτηση για την επιδότηση ελαστικών, δίνει και παίρνει τους τελευταίους έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση στα ATM - Έρχεται το επίδομα που όλοι αναμένουν

Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση παρά μόνο η δημοσιοποίηση μιας σκέψης. Άρα, με τα τωρινά δεδομένα δεν υπάρχει ένα τέτοια επιδότηση ελαστικών στην χώρα μας ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί μέσω gov.gr και taxisnet! Δεν μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον, ωστόσο μέχρι το τέλος του έτους φαντάζει απαγορευτικό.

Πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με την επιδότηση ελαστικών 2022

Πέρσι τον Μάρτιο, στο τραπέζι είχε πέσει για τα καλά και η συζήτηση που αφορούσε τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη χρήση του, τόσο από τα φρένα -από τη φθορά στα τακάκια- όσο και από τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Πράσινο φως για την επιδότηση ελαστικών από την ΕΕ

Επίδομα ελαχστικων μέσω ταξισνετ

Ειδικά για τα ελαστικά, σε επίπεδο Ε.Ε. φαίνεται πως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να επιδοτούν, εκτός από την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και την αγορά πράσινων ελαστικών. Με λίγα λόγια δίνουν το πράσινο φως για το επίδομα ελαστικών.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις. Δεν σημαίνει βέβαια από την άλλη ότι δεν το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία και αφορά την επιδότηση ελαστικών.

Υποχρεωτικός ο πυροσβεστήρας στο αμάξι αλλιώς πρόστιμο

ο νόμος είναι σαφής και ορίζει ότι η παρουσία πυροσβεστήρα σε ένα αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική. Ο λόγος, μάλλον, αρκετά απλός και προφανής: φυσικά η ασφάλεια του εκάστοτε οδηγού αλλά και αυτών που επιβαίνουν στο ΙΧ.

Άλλωστε σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος – από τα πολλά που συμβαίνουν δυστυχώς καθημερινά στους δρόμους της χώρας – η ύπαρξη πυροσβεστήρα συμβάλλει δραστικά στην πιθανότητα ασφαλούς κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στους επιβαίνοντας και όχι μόνο.

Αυτή η βασική παράμετρος ασφαλείας σε ένα αυτοκίνητο, φυσικά, συνοδεύεται από μερικές χρήσιμες λειτουργικές συμβουλές που θα καταστήσουν τον εξοπλισμό κατάσβεσης που έχουμε στο αυτοκίνητο μας κατάλληλο και αποτελεσματικό σε περίπτωση που βρεθούμε σε κάποια έκτακτη ανάγκη. Το πρώτο στοιχείο για το οποίο πρέπει να μεριμνήσουμε είναι ο τύπος του πυροσβεστήρα που θα επιλέξουμε να έχουμε στο αυτοκίνητο μας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share