Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίδομα «έκπληξη» για γυναίκες - Ποιες παίρνουν 700 ευρώ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

21 Νοεμβρίου 2022 16:58
Επίδομα «έκπληξη» για γυναίκες - Ποιες παίρνουν 700 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πληροφορίες για το επίδομα των 700 ευρώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας με τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες να αφορούν πολλές.

Διαβάστε παρακάτω στο άρθρο τα πάντα για το επίδομα των 700 ευρώ, όλα όσα πρέπει να κάνετε για την υποβολή της αίτησης, την προθεσμία που έχει οριστεί για τη διαδικασία υποβολής, όλη την διαδικασία βήμα-βήμα, αλλά και όλα τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για να διεκδικήσετε το επίδομα.

Συγκεκριμένα μιλάμε για το επίδομα μητρότητας. Πρόκειται για ένα επίδομα που καταβάλλεται στις γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στον e-ΕΦΚΑ μετά τον τοκετό τους. Όπως αναφέρουν πληροφορίες το επίδομα αυτό που ανέρχεται στα 700 ευρώ θα δοθεί σε περίπου 1.000 δικαιούχους μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης: «Χρυσάφι» Σκλαβενίτη στους εργαζόμενους - Έκτακτο επίδομα από την εταιρεία

Αυτοί θα πάρουν το επίδομα των 700 ευρώ - Αναλυτικά οι προϋποθέσεις

Χαρτονομισματα σε ευρω

Ας δούμε ποιοι, πως και πώς θα δουν τα 700 ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Για να μπορέσει κάποιος να είναι δικαιούχος του επιδόματος πρέπει να συντρέχουν οι εξής δύο προϋποθέσεις.

Η πρώτη σχετίζεται με την απαραίτητη ύπαρξη ενεργούς εργασιακής σχέσης στην περίοδο έναρξης της άδειας κυοφορίας, ενώ η δεύτερη σχετίζεται με την είσπραξη επιδόματος από τον e-ΕΦΚΑ για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχεία.

Ποιοι άλλοι όμως μπορεί να είναι δικαιούχοι του επιδόματος; Το επίδομα των 700 ευρώ το δικαιούνται επίσης οι τεκμαιρόμενες μητέρες του άρθρ. 1464 του ΑΚ, οι οποίες αποκτούν τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας

Το ίδιο ισχύει και για τις εργαζόμενες που υιοθετούν τέκνο από την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια και έως την ηλικία των οκτώ (8) ετών, στις οποίες καταβάλλονται οι αναλογούσες Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας για το χρονικό διάστημα της άδειας λοχείας (9 εβδομάδες), εφόσον βρίσκονται σε ενεργό εργασιακή σχέση κατά την έναρξη της εν λόγω άδειας – στην περίπτωση των θετών μητέρων είναι απαραίτητη η ενεργός εργασιακή σχέση κατά την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια – και εφόσον έχουν εισπράξει το επίδομα μητρότητας από τον e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) για την αποχή από την εργασία λόγω λοχείας.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως το ποσό είναι ίσο με τη διαφορά που προκύπτει εάν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο εργοδότης κατά τον χρόνο έναρξης της άδειας κυοφορίας και λοχείας αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε ο e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ) για το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share