Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Στα «σκαριά» επίδομα 1000 ευρώ με απλή αίτηση - Οι δικαιούχοι

Χιλιάδες οι άνεργοι που μπορούν να το λάβουν

11 Νοεμβρίου 2022 11:20
Στα «σκαριά» επίδομα 1000 ευρώ με απλή αίτηση - Οι δικαιούχοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτο επίδομα έως και 1.000 ευρώ έχουν την ευκαιρία να λάβουν χιλιάδες άνεργοι πολίτες μέσω του νέου προγράμματος της ΔΥΠΑ με μια απλή αίτηση.

Δικαιούχοι της οικονομικής αυτής ενίσχυσης είναι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ και οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα και να καταρτιστούν ώστε να λάβουν πιστοποίηση στις «πράσινες» και ψηφιακές δεξιότητες.

Οι 40.000 άνεργοι που θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να λάβουν μέχρι 1.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: «Σκάει» 700 ευρω επίδομα για εκατοντάδες δικαιούχους - Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ποιες κατηγορίες ανέργων αφορά

Η Δ’ φάση του επιδόματος αφορά ακόμα 40.000 ανέργους, οι οποίοι αυτές τις ημέρες μπορούν να κάνουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Ωφελουμένων του επιδόματος μέσω συμμετοχής σε πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Τα έως 1000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης) μπορούν να λάβουν εφόσον παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης και λάβουν την σχετική πιστοποίηση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΛΛΑΔΑ 2.0. από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης και σταθερότητας και υλοποιείται από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Επιδομα 1000 ευρω σε ανεργους

«Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας

Πάνω από 6.000 προσλήψεις έχουν γίνει μέσω του «Προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας» της ΔΥΠΑ. Συγκεκριμένα, 3.200 νέοι στην Κεντρική Μακεδονία και 2.800 νέοι στην Αττική έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται, ενώ οι αιτήσεις για τις υπόλοιπες 4.000 θέσεις συνεχίζουν να υποβάλλονται με υψηλό ρυθμό.

Στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών, είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της επιδότησης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Ωφελούμενοι είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης της ΔΥΠΑ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

3 άτομα 1
4-9 άτομα 2
10-19 άτομα 3
20-30 άτομα
31-50 άτομα 8
άνω των 50 ατόμων 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share