Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για πολυκατοικίες, διαχειριστές και ενοίκους - Τα σημεία «κλειδιά»

Είναι υποχρεωτικό να δηλώσουν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα

8 Νοεμβρίου 2022 09:58
Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για πολυκατοικίες, διαχειριστές και ενοίκους - Τα σημεία «κλειδιά»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε λειτουργία βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (7/11) η πλατφόρμα MyΘέρμανση της ΑΑΔΕ, για την υποβολή των αιτήσεων ώστε οι δικαιούχοι -που υπολογίζονται σε περίπου 1,3 εκατομμύριο- να λάβουν το επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2022-2023.

Οι διαχειριστές πολυκατοικιών στις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας επιλέγουν την εφαρμογή Διαχείριση Χιλιοστών Πολυκατοικίας.

Με την εφαρμογή αυτή, ο διαχειριστής - εκπρόσωπος εισάγει τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή καθενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Ο διαχειριστής μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία μόνο μέχρι να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής και συγκεκριμένα έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, διαχειριστές και ένοικοι πολυκατοικιών θα πρέπει να γνωρίζουν πως είναι υποχρεωτικό να δηλώσουν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοιχτά/κλειστά -τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Η κατανομή θα πρέπει να ισχύει για όλο τον χρόνο, ενώ το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1.000 ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πληρωμής.

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για πολυκατοικίες, διαχειριστές και ενοίκους - Τα σημεία «κλειδιά»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών δηλώνουν στο myΘέρμανση τα ακόλουθα στοιχεία:

  • τον ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρείας διαχείρισης της πολυκατοικίας,
  • τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
  • τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στην πολυκατοικία,
  • τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,
  • το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share