Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έσκασε» νέο επίδομα 500 ευρώ με απλή αίτηση - Πώς το παίρνετε

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πως καταβάλλονται τα χρήματα

5 Νοεμβρίου 2022 17:17
«Έσκασε» νέο επίδομα 500 ευρώ με απλή αίτηση - Πώς το παίρνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Οργανισμός ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε επίδομα ύψους 525 ευρώ. Οι ωφελούμενοι-δικαιούχοι θα μπορέσουν μέσω του νέου προγραμμάτος κατάρτισης για άδεια SECURITY, που είναι στα «σκαριά» να λάβουν επίδομα 525 ευρώ.

Το νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα (Voucher) «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας με παροχή πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων» για απόκτηση Κρατικής Άδειας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (SECURITY) με Πιστοποίηση ΚΕΜΕΑ & ΕΟΠΠΕΠ. Το έργο υλοποιείται από τη Δ.ΥΠ.Α. και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Ελλάδα 2.0».

Δείτε επίσης: Επίδομα ανάσα στα ΑΤΜ: Κάθε μήνα 200€ για ένα χρόνο στους λογαριασμούς σας!

Η νέα δράση δίνει τη δυνατότητα σε 5.000 ανέργους να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης και να συμμετέχουν δωρεάν στις εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης Security (Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας), που οδηγεί σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Το έργο αποσκοπεί στην απόκτηση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ωφελουμένων, καθώς και στην απόκτηση σχετικής πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε κλάδους της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης.

Επιδομα ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ 500 ευρω

Τι περιέχει

  • Προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης των ανέργων – ωφελούμενων διάρκειας 105 ωρών που οδηγούν σε απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφαλείας επιπέδου 1 (Μεταγυμνασιακό).
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και επαγγελματικών δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

Στους καταρτιζόμενους θα παρέχεται πρόσβαση σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα έχει συνάφεια με τις εκπαιδευτικές ενότητες του προγράμματος όπως αυτές προβλέπονται και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εργασιακές απαιτήσεις.

Μεθοδολογία διδασκαλίας

Η υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται αμιγώς με τη χρήση μεθόδoυ Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e–learning).

Ωφελούμενοι – Προϋποθέσεις

  1. Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  2. Να έχουν ηλικία από 18-50 ετών (να έχουν γεννηθεί από το 1972 έως το 2004) δηλαδή κατά την υποβολή της αίτησης να είναι άνω των 18 και έως 50 ετών.
  3. Να είναι Έλληνες πολίτες ή Έλληνες Ομογενείς ή πολίτες χώρας- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (*Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε τουλάχιστον βαθμό: Β2 Επίπεδο)
  4. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο γυμνασίου).*Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση που ο απολυτήριος τίτλος ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.
  5. Να μην έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο τα τελευταία δύο (2) έτη

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Επίδομα 600 ευρώ απευθείας στο ΙΒΑΝ

Επίδομα ορεινών περιοχών: Από 300 έως και 600 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν χιλιάδες οικογένειες, Η αίτηση είναι απλή μέσω taxisnet.

Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών/Μειονεκτικών Περιοχών. Ναι, υπάρχει αυτό το άγνωστο σε πολλούς βοήθημα, το οποίο μπορεί να ανακουφίσει πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη και παρακάτω θα δείτε έναν πλήρη οδηγό για αυτές.

Οι δικαιούχοι

Αν ζείτε σε ορεινή ή/ και μειονεκτική περιοχή, μπορείτε να λάβετε εισοδηματική ενίσχυση, αρκεί:

εσείς και η οικογένειά σας να κατοικείτε μόνιμα σε ορεινή ή/και μειονεκτική περιοχή για τουλάχιστον 2 χρόνια

το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ‎‎€

Η ενίσχυση που θα λάβετε είναι:

600 ‎€ το χρόνο, αν το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 3.000 ‎€

300 ‎€ το χρόνο, αν το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 ‎€ και 4.700 ‎€

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share