Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Επιδρομή» στα ΑΤΜ της χώρας: Νέο επίδομα 1000€ – Πώς θα το πάρετε

Ποιοι είναι οι «τυχεροί»

5 Οκτωβρίου 2022 10:54
«Επιδρομή» στα ΑΤΜ της χώρας: Νέο επίδομα 1000€ – Πώς θα το πάρετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίδομα έως και 1.000 ευρώ θα καταβάλλει με το νέο πρόγραμμα κατάρτισης η ΔΥΠΑ σε χιλιάδες εργαζομένους που θέλουν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους ιδιαίτερα τις ψηφιακές και πράσινες, ώστε να ενισχύσουν την επαγγελματική τους ικανότητα.

«Τυχεροί» του voucher είναι οι νέοι ηλικίας 18 ετών και άνω, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα , οι οποίοι θα πρέπει μέσω ΚΕΚ να κάνουν την εγγραφή τους.

Δείτε επίσης: «Σκάει» στα ΑΤΜ σε 60 μέρες: Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ - Ποιοι θα το πάρουν

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που δίνει voucher έως και 1.000 ευρώ. Αφορά τους εργαζόμενους άνω των 18 ετών, που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους, ενώ η εκπαίδευση δίνει έμφαση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

50-250 ώρες κατάρτιση σε ψηφιακές & «πράσινες δεξιότητεs» υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας

Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.000 ευρώ

Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% των συνολικών ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για να πάρετε μέρος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με πάροχους κατάρτισης (τα γνωστά ΚΕΚ) και να δηλώσετε ενδιαφέρον για εγγραφή στο πρόγραμμα. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση, ισχύει ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.

επιδομα-ατμ-1000-ευρω-5-10

3 κριτήρια για voucher 1.000 ευρώ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύπτουν τις εξής τρεις βασικές προϋποθέσεις:

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Hλικία άνω των 18 ετών

Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Δεν υπάρχει διαφορά αν ο εργαζόμενος είναι με σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί, το ότι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού και όταν κάνουν την αίτηση αλλά και όταν εισέρχονται στο πρόγραμμα. Λήξη για πρόγραμμα επιδότησης ανέργων 18-29 ετών Σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 15:00, λήγει το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για 3.000 ανέργους ΟΑΕΔ ηλικίας από 18 έως 29 ετών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share