Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανάρπαστες οι ηλεκτρικές κουβέρτες: Πόσο κοστίζουν - Αυξάνεται η τιμή τους (video)

Υπολογίζεται ότι η κατανάλωση που έχει είναι πολύ χαμηλή, ακόμα κι αν είναι αναμμένη για 8 ώρες.

3 Οκτωβρίου 2022 14:52
Ανάρπαστες οι ηλεκτρικές κουβέρτες: Πόσο κοστίζουν - Αυξάνεται η τιμή τους (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κόσμος ψάχνει τρόπους για να μπορέσει να ζεσταθεί το χειμώνα, χωρίς όμως να χρειαστεί πληρώσει τα «μαλλιοκέφαλά» του.

Οι τιμές στο ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο έχουν «ξεφύγει» και προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στα ελληνικά νοικοκυριά. Με την ευκαιρία, δείτε το ηχηρό μήνυμα του Μητσοτάκη για το φυσικό αέριο.

Έτσι, οι καταναλωτές το «έριξαν» στις ηλεκτρικές κουβέρτες καθώς είναι μια λύση χωρίς να χρειαστεί να ματώνει η τσέπη τους, μάλιστα οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (3/10) στο OPEN, ο έμπορος ηλεκτρικών ειδών, Νίκος Καρώνης είπε ότι «πέρυσι, οι κουβέρτες δεν είχαν ζήτηση μέχρι να αρχίσουν τα βαριά τα κρύα. Τώρα ο κόσμος αναζητεί φθηνούς τρόπους για να ζεσταθεί τον προσεχή χειμώνα, και ήδη από τον Αύγουστο ψάχνουν τρόπους. Ένας εξ αυτών είναι και οι ηλεκτρικές κουβέρτες και τα ηλεκτρικά υποστρώματα. Την περασμένη εβδομάδα πουλήσαμε πάνω από 130 κομμάτια» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην κατανάλωση τόνισε ότι είναι αρκετά χαμηλή και ειδικά για τα υποστρώματα: «Τα υποστρώματα έχουν 60 watt κατανάλωση στο τέρμα, στη μεγαλύτερη βαθμίδα. Υπολογίζεται ότι η κατανάλωση που έχει είναι πολύ χαμηλή, ακόμα κι αν είναι αναμμένο για 8 ώρες» είπε και πρόσθεσε πως οι ηλεκτρικές κουβέρτες και τα ηλεκτρικά υποστρώματα «δεν εγκυμονούν κινδύνους, αν χρησιμοποιούνται βάσει προδιαγραφών».

Αναφορικά με το κόστος είπε ότι οι τιμές έχουν συγκρατηθεί. «Οι τιμές τους ξεκινούν από 15 ευρώ αυτές που δεν πλένονται κι αυτές που πλένονται ξεκινούν από 25 ευρώ» και κατέληξε λέγοντας ότι όταν εξαντληθεί το στοκ που έχουν τα μαγαζιά κι έρθουν καινούριες παραλαβές, η τιμή τους θα πάρει μια αύξηση της τάξης του 20%.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share