Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Η αλλαγή στην πληρωμή και το πρόστιμο σοκ!

Όσα πρέπει να γνωρίζουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων

26 Σεπτεμβρίου 2022 18:40
Τέλη κυκλοφορίας 2022: Η αλλαγή στην πληρωμή και το πρόστιμο σοκ!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ και οι αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Τα ανασφάλιστα οχήματα και οι εικονικές ακινησίες αυτοκίνητων.

Αλλαγές στον τρόπο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορούν να τα κυκλοφορήσουν νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Δείτε επίσης: Πρόστιμο «μαμούθ» 1 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου - Πόσα χρόνια διαπίστωσαν πως δεν έκοβε αποδείξεις

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ διενεργεί ελέγχους τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα προηγούμενα προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες αυτοκίνητων. Στην περίπτωση που εξακριβωθούν αυτά, οι ιδιοκτήτες – εκτός από τα πρόστιμα – δεν θα μπορούν να κάνουν μεταβίβαση του οχήματος.

Μέχρι τώρα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν τη δυνατότητα να προχωρούν την Άνοιξη σε μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας προκειμένου μπορέσουν να θέσουν σε κυκλοφορία το όχημα τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πληρώντας τέλη για τους μήνες που τα χρειάζονται.

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Αυτό που φαίνεται να εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι η μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου ή τουλάχιστον, η ενεργοποίηση του να γίνεται νωρίτερα από τον Απρίλιο, όπως συμβαίνει έως τώρα.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς για την άρση ακινησίας (τα τελευταία δύο χρόνια η κατάθεση των πινακίδων γίνεται ψηφιακά) χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.α..

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share