Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Power Pass: Σήμερα (26/9) η πληρωμή για τον Ιούνιο - Ποιοι δεν θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους (Video)

Aπογοητευμένοι δηλώνουν 9 στους 10 Έλληνες από το πρώτο Power Pass

26 Σεπτεμβρίου 2022 08:51
Power Pass: Σήμερα (26/9) η πληρωμή για τον Ιούνιο - Ποιοι δεν θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους (Video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα Δευτέρα 26/9 πιστώνονται τα χρήματα για χιλιάδες δικαιούχους του Power Pass. Τα χρήματα αφορούν στην επιδότηση ρεύματος για τους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο. Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε πως το μπόνους εξοικονόμησης ενέργειας που αφορά στη μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 15%, πρόκειται να υπολογιστεί «με βάση την περσινή κατανάλωση» και θα φανεί στον εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη δεύτερη φάση του επιδόματος για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει σε όσους εγκρίθηκε ήδη η αίτηση και πήραν πάνω από το ελάχιστο ποσό της επιδότησης.

Ποιοι δεν θα δουν χρήματα από το Power Pass

Επομένως, όσοι δεν έλαβαν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν θα δουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, ελήφθησαν στοιχεία από τους παρόχους ενέργειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Για να πάρετε τα χρήματα δεν θα χρειαστεί να γίνει νέα αίτηση από την πλευρά των δικαιούχων.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι ανέμεναν την πίστωση του επιδόματος γύρω στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο, υπήρξε καθυστέρηση επειδή η εταιρεία που ανέλαβε το έργο είχε πρόβλημα με την άντληση στοιχείων με ένα συγκεκριμένο πάροχο, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Aπογοητευμένοι δηλώνουν 9 στους 10 Έλληνες από το πρώτο Power Pass

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ και των μέσων κοινωνικής της δικτύωσης, για τη χρονική διάρκεια από 20 Ιουλίου έως και 27 Ιουλίου 2022.

Το δείγμα ήταν τυχαίο και αποτελείται από μέλη και μη μέλη της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Συνολικά συλλέχθηκαν 1.142 ερωτηματολόγια/ απαντήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας:

  • Το 92,3% των ερωτηθέντων που απάντησαν το ερωτηματολόγιο και ήταν δικαιούχοι της επιδότησης δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το ποσό που έλαβαν.
  • Από τους δικαιούχους του Power pass το 26,1 % ανήκαν στην κατηγορία από 0€ έως 17€, το 24,7% έλαβαν από 18€ έως 50€, το 15,2% από 51€ έως 100€, το 17,4% από 101€ έως 200€, το 8,5% από 201€ έως 300€, το 8,1% από 301€ έως 600€.
  • Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές αναφορικά με την αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, το 17,6% δήλωσε ότι έχουν απειληθεί με διακοπή ρεύματος από τον προμηθευτή ενέργειας το τελευταίο τρίμηνο, ενώ στο 3,1% έχουν ήδη προβεί σε διακοπή.
  • Είναι σημαντικό πως το 24,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο μηνιαίος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος αντιστοιχεί στο 10% του μηνιαίου εισοδήματός τους, ενώ για το 27,2% αντιστοιχεί στο 20%, Επίσης, ένα σχετικά σημαντικό ποσοστό (το 16,8%) δήλωσε ότι αντιστοιχεί στο 30% και το 14,4% στο 50% και άνω του μηνιαίου εισοδήματος.
  • Τέλος, οι καταναλωτές σχετικά με την ερώτηση “Ποιο μέτρο θεωρείτε ότι είναι καλύτερο σχετικά με τη μείωση του ενεργειακού κόστους” απάντησαν σε ποσοστό 89,9% ότι επιθυμούν την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ το 42,7% την αξιοποίηση στοχευμένων μέτρων σε μια πράσινη μετάβαση (Προγράμματα εξοικονομώ, Ενεργειακές κοινότητες/Συστήματα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας κλπ). Με χαμηλότερο ποσοστό (14,5%) απάντησαν θετικά για το μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ακρίβεια - Νέα προαναγγελία Σταϊκούρα για μέτρα στήριξης: «Θα είμαστε δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις αυξήσεις στο ρεύμα» (video)

Ακρίβεια - Νέα προαναγγελία Σταϊκούρα για μέτρα στήριξης: «Θα είμαστε δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις αυξήσεις στο ρεύμα» (video)

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share