Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Λάβετε άμεσα 15.000 ευρώ - Το νέο πρόγραμμα με τους χιλιάδες δικαιούχους

Όσα πρέπει

23 Σεπτεμβρίου 2022 14:38
Λάβετε άμεσα 15.000 ευρώ - Το νέο πρόγραμμα με τους χιλιάδες δικαιούχους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη Δευτέρα (12/9) είχαν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το πρώτο από τα επτά νέα προγράμματα που προωθεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης που αφορά άτομα ηλικίας 18-29 ετών με επιχορήγηση 14.800 ευρώ για κάθε νέο που θέλει να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 3.000 νέων 18-29 ετών με 14.800 ευρώ.

Δείτε επίσης: Μεγάλη ανάσα: 600 ευρώ στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς - Τρέξτε στα ΑΤΜ

Επτά προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ενίσχυση της απασχόλησης με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 516 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν συνολικά 56.220 δικαιούχους θα «τρέξουν» έως το Δεκέμβριο.

Πέντε από αυτά ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αρχή γίνεται από το πρόγραμμα στήριξης 18-29 ετών με επιχορήγηση 14.800 στο καθένα προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, για το οποίο οι αιτήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα προγράμματα παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο περίπτερο της ΔΥΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Έρχονται δε σε συνέχεια των προγραμμάτων που έχει ήδη προκηρύξει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) από την αρχή του έτους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στόχου για άνοιγμα 86.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στο 2022.

δυπα-προγραμμα-15000-ευρω-23-9

«Τα προγράμματα που παρουσιάζουμε από το βήμα της ΔΕΘ είναι ακόμα ένα παράδειγμα της κοινωνικής πολιτικής με αποτέλεσμα που εφαρμόζουμε και που οδήγησε στη μείωση της ανεργίας σε χαμηλό 12ετίας. Η ΔΥΠΑ «ανεβάζει ταχύτητες» με καινοτόμα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Στόχος είναι η δημιουργία ακόμα περισσότερων νέων θέσεων εργασίας, με στοχευμένα προγράμματα που δίνουν έμφαση στους νέους, τις γυναίκες, τους αναπήρους, τις πιο ευάλωτες ομάδες και τις πιο προβληματικές περιοχές της χώρας μας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Τέτοια προγράμματα έχουν ήδη ξεκινήσει να «τρέχουν» και όπως σημειώθηκε εννέα εξ αυτών είναι ακόμα ανοιχτά για τους ενδιαφερομένους.

Από τις πέντε δράσεις που βρίσκονται στη γραμμή της αφετηρίας, οι δυο αφορούν σε προγράμματα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ένα για νέους 18-29 ετών -που ανοίγει σήμερα όπως προαναφέρθηκε- και ένα για νέους επιχειρηματίες 30-45 ετών σε συγκεκριμένες Περιφέρειες της χώρας.

Οι υπόλοιπες τρεις αφορούν σε μεγάλης κλίμακας προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων. Το καθένα αφορά 10.000 ανέργους και έχει διαφορετικές προδιαγραφές.

Έως το τέλος του έτους, εξάλλου, θα προκηρυχθούν δυο ακόμα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 123,4 εκατ. ευρώ, που θα απευθύνονται σε 20.000 δικαιούχους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share