Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Κλείδωσαν» τα πρώτα μέτρα: Αυτές είναι οι 5 ώρες στην ημέρα που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα

Σας αφορά όλους!

16 Σεπτεμβρίου 2022 10:59
«Κλείδωσαν» τα πρώτα μέτρα: Αυτές είναι οι 5 ώρες στην ημέρα που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν να μέτρα που έρχονται για την ενεργειακή κρίση στη χώρα μας και για πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης και εξοικονόμησης ρεύματος και φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία έχουν ήδη συζητήσει τα δικά τους μέτρα και αναμένεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας.

Νέα μέτρα: Οι 5 ώρες στην μέρα που θα μειώνεται το ρεύμα

Ο χειμώνας στην Ευρώπη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης με την Κομισιόν να προτείνει έκτακτα μέτρα που αφορούν τη μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Η Κομισιόν προτείνει την υποχρέωση μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% κατά τη διάρκεια επιλεγμένων ωρών αιχμής με τις υψηλότερες τιμές.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να προσδιορίσουν το 10% των ωρών με την υψηλότερη αναμενόμενη τιμή και να μειώσουν τη ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής.

Η Επιτροπή προτείνει επίσης στα κράτη μέλη να επιδιώξουν τη μείωση της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 10 % έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Το ελληνικό σχέδιο για την υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής θα είναι από τις 13.00 έως 16.00 το μεσημέρι και από τις 20.00 έως 22.00 το βράδυ, όπως προβλέπει η πρόταση της Κομισιόν.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share