Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Appodixi: H εφαρμογή που σας «λύνει» τα χέρια - Πώς θα καταλάβετε αν η απόδειξη που λάβατε είναι «μαϊμού»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

13 Σεπτεμβρίου 2022 11:25
Appodixi: H εφαρμογή που σας «λύνει» τα χέρια - Πώς θα καταλάβετε αν η απόδειξη που λάβατε είναι «μαϊμού»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο παιχνίδι του ελέγχου της εγκυρότητας των αποδείξεων που εκδίδουν οι επιχειρήσεις μπαίνουν και οι πολίτες.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα από το κινητό τους να ελέγχουν εάν η απόδειξη που έλαβαν είναι γνήσια ή «μαϊμού». Μέσω ψηφιακής εφαρμογής η οποία θα είναι διαθέσιμη από το Play Store και το App Store και θα εγκαθίσταται στα smartphone κινητά τηλέφωνα θα σκανάρουν το QR code της απόδειξης που εκδόθηκε και θα διαπιστώνουν σε πραγματικό χρόνο την εγκυρότητά της. Με την ευκαιρία, δείτε τις εξελίξεις στα επίδοματα ακρίβειας.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα σάρωσης του QR code, θα προβάλλει τα αποτελέσματα ενώ σε περίπτωση που υπάρχει ένδειξη παράβασης, θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να υποβάλει τις σχετικές πληροφορίες στην ΑΑΔΕ.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία:

Λογαριασμοί ρεύματος: Κλιμακωτά η επιδότηση - Ενίσχυση και στο φυσικό αέριο (video)

Κλιμακωτά θα δίνεται στο εξής η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Πλέον, όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα λαμβάνει, ενώ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για επιδότηση και στους καταναλωτές φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Με την ευκαιρία, δείτε τις κυρώσεις για τους «σπάταλους φορείς».

«Οι λογαριασμοί ρεύματος επιδοτούνται πάνω σε αυτούς. Με έναν τρόπο που εκεί απορροφούμε το 94%. Στο φυσικό αέριο δεν μπορούμε να απορροφήσουμε το ίδιο ποσοστό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega.

«Από τον Ιούνιο και μετά επιδοτούμε οριζόντια τους λογαριασμούς ρεύματος. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις, όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες. Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Αλλά και αυτός που έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον», υπογράμμισε ο υπουργός.

Εξοικονόμηση ενέργειας

«Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη έναν βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Μαίνεται ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Βιώνουμε έναν ενεργειακό πόλεμο, η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει την διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια. Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο και τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της τεράστιας αυτής αύξησης», συμπλήρωσε.

Δύσκολος χειμώνας, με δύο κινδύνους

«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτός χειμώνας θα είναι δύσκολος, με δύο κινδύνους. Πρώτον την επάρκεια εφοδιασμού. Έχουμε λάβει μέτρα για να μειώσει η Ελλάδα πολύ αυτόν τον κίνδυνο. Επειδή έχουμε διπλασιάσει την χωρητικότητα της Ρεβυθούσας, επειδή έχουμε τη δυνατότητα 5 εργοστάσια φυσικού αερίου να κάψουν diesel που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και έτσι να μειώσουμε τις εισαγωγές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο, έχουμε δώσει εντολή έτσι ώστε οι παραγωγοί φυσικού αερίου να ξεκινήσουν να καίνε πετρέλαιο. Όλα αυτά θέλουν την εξής προϋπόθεση: ότι θα υπάρχει σε διεθνές επίπεδο LNG διαθέσιμο. Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε την εξοικονόμηση, να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου, έχουμε έναν στόχο ευρωπαϊκό, 15% μείωση του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σκρέκας.

Για τη στήριξη των πολιτών που μπορούν να υποκαταστήσουν το καύσιμο που χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους είπε πως, «Όποιος χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και μπορεί να το υποκαταστήσει με πετρέλαιο, αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε την εισαγωγή φυσικού αερίου και να έχουμε χαμηλό κόστος θέρμανσης ο κόσμος».

«Η κυβέρνηση διπλασίασε το επίδομα θέρμανσης. Μέσα σε 2 χειμώνες έχουμε τετραπλασιάσει το επίδομα θέρμανσης ακριβώς για να στηρίξουμε και αυτούς που το χρησιμοποιούν. Θα δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο σε αυτόν που θα μπορέσει να υποκαταστήσει το καύσιμο. Θα στηρίζουμε το φυσικό αέριο σε αυτούς που δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να το υποκαταστήσουν», τόνισε.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share