Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Power Pass Ιουνίου: Ώρα πληρωμής για το νέο επίδομα - Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας;

30 Αυγούστου 2022 18:40
Power Pass Ιουνίου: Ώρα πληρωμής για το νέο επίδομα - Πότε μπαίνουν τα χρήματα
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλησιάζει η νέα πληρωμή του Power Pass για τους λογαριασμούς Ιουνίου. Διαβάστε παρακάτω όλες οι λεπτομέρειες.

Μία εμβόλιμη πληρωμή του Power Pass θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα. Πρόκειται για τα ποσά που θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει όσοι είναι ήδη δικαιούχοι και αφορούν τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου. Σημειώνεται ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια νέα αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβετε το ποσό που αναλογεί, καθώς πρόκειται για επίδομα ρεύματος που θα πάρουν όσοι έλαβαν τον πρώτο γύρο τον Ιούλιο.

Δείτε επίσης: ΔΕΔΔΗΕ: Μεγάλη απάτη με το Power Pass - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Power pass 2 ιουνίου
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Τα τελικά ποσά που θα μπουν στους λογαριασμούς θα είναι αρκετά μικρότερα σε σχέση με την προηγούμενη πληρωμή, αφού τότε τα ποσά ήταν για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022, ενώ τώρα είναι μόνο για έναν μήνα. Οι δικαιούχοι θα μοιραστούν συνολικά -και αναλογικά- ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Και αυτή τη φορά, τα στοιχεία θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας. Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το επίδομα ρεύματος ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ. Επειδή δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία επιπλέον πληρωμή.

Power Pass 2 υπό έναν όρο

Δημοσιονομικός χώρος για κρατικές παρεμβάσεις θα υπάρξει το φθινόπωρο, όμως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι από τη «μια σελίδα μέτρα» που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, δεν θα υλοποιηθούν όλα.

Πρόσφατα, ρωτήθηκε για το ζήτημα και για το αν θα δοθεί τελικά δεύτερος γύρος Power Pass, με τον ίδιο να απαντά πως αν οι τιμές του ρεύματος αυξηθούν και άλλο η Πολιτεία θα αυξήσει τη στήριξη.

Είχε πει χαρακτηριστικά: «Έχουμε κοστολογήσει όλα τα πιθανά μέτρα και ανάλογα με την εικόνα της οικονομίας θα τα υλοποιήσουμε»

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share