Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίδομα «του κουτιού»: Επίσημη επιβεβαίωση για τη νέα επιταγή ακρίβειας - Πότε έρχονται 200 ευρώ στα ΑΤΜ (video)

Όπως έγινε πέρυσι τα Χριστούγενν, αλλά και το Πάσχα του 2022

27 Αυγούστου 2022 13:53
Επίδομα «του κουτιού»: Επίσημη επιβεβαίωση για τη νέα επιταγή ακρίβειας - Πότε έρχονται 200 ευρώ στα ΑΤΜ (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINSSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα επιταγή ακρίβειας όπως έγινε πέρυσι τα Χριστούγεννα αλλά και το Πάσχα του 2022.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε επί λέξει για την επιταγή ακρίβειας «στο μυαλό του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού είναι η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και ένα από τα μέτρα στήριξης είναι και η επιταγή ακρίβειας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες».

Δείτε επίσης: «Εξπρές» επίδομα: Ποιοι παίρνουν εκτάκτως 500 ευρώ

Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στο Μαξίμου η επιταγή ακρίβειας αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ άλλων μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, και θα αφορά τόσο τα χαμηλότερα εισοδήματα, όσο και ένα τμήμα της μεσαίας τάξης.

Σε ένα ακόμα από τα σενάρια που επεξεργαζονται στο οικονομικό επιτελείο είναι σοβηαρό το ενδεχόμενος να μην είναι ενιαίο το ποσό για όλους, δηλαδή τα 200 ευρώ. Και αυτό όχι μόνο για να διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων, αλλά και για να στηριχθούν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Δηλαδή να υπάρχουν ζώνες που θα ξεκινούν από τα 100 με 130 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι τα 200 με 230 ευρώ.

Οι πέντε κατηγορίες που είχαν πάρει έκτακτο επίδομα το Πάσχα ήταν:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Έρχεται πληρωμή για το έκτακτο Power Pass του Ιουνίου - Ποιοι θα λάβουν το «έξτρα» επίδομα ρεύματος

Νέο Power Pass, που αφορά το επίδομα του Ιουνίου, ετοιμάζονται να λάβουν μια μερίδα δικαιούχων. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων προς το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου 2022.

Οι ημερομηνίες για τη δεύτερη φάση του επιδόματος για το ηλεκτρικό ρεύμα«κλείδωσαν», καθώς ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πριν από μερικές μέρες ότι τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ για το Power Pass Ιουνίου.

Η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει σε όσους εγκρίθηκε ήδη η αίτηση και πήραν πάνω από το ελάχιστο ποσό της επιδότησης.

Ποιοι δεν θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους

Επομένως, όσοι δεν έλαβαν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν θα δουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν στοιχεία από τους παρόχους ενέργειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Για να πάρετε τα χρήματα (συνολικά είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ) δεν θα χρειαστεί να γίνει νέα αίτηση από την πλευρά των δικαιούχων. Θυμίζουμε ότι τα ποσά που δόθηκαν στην πρώτη μεγάλη πληρωμή αφορούσαν τους λογαριασμούς ρεύματος για τους μήνες από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share